BİLİMSAĞLIKSOSYAL SORUMLULUKSTKUZMANLIK DERNEKLERİ

Avrasya Onkoloji Derneği’nden hekimlere büyük destek

Onkoloji alanında çalışmalar yapmak ve akademik çalışmaları teşvik ederek ülkemizin bu alanda ilerlemesini sağlamak hedefiyle kurulan Avrasya Onkoloji Derneği, yeni uzman hekimler ve akademisyenlerin eğitimine destek oluyor. Yeni kurulan Avrasya Onkoloji Değneği, onkoloji alanında akademik çalışmaların literatüre dönüşmesi için yeni uzman hekimlere SPSS ve akademisyenlere meta analiz eğitimi veriyor.
Onkoloji alanında çalışmalar yapmak ve akademik çalışmaları teşvik ederek ülkemizin bu alanda ilerlemesini sağlamak hedefiyle kurulan Avrasya Onkoloji Derneği, yeni uzman hekimler ve akademisyenlerin eğitimine destek oluyor.
Yeni kurulan Avrasya Onkoloji Değneği, onkoloji alanında akademik çalışmaların literatüre dönüşmesi için yeni uzman hekimlere SPSS ve akademisyenlere meta analiz eğitimi veriyor.
Avrasya Onkoloji Derneği, onkoloji alanında çalışmalar yapmak, onkoloji hekimlerine yönelik kongreler, sempozyumlar, toplantılar düzenlemek, onkoloji hekimlerinin bilimsel yayınlarını teşvik etmek veya burs vermek suretiyle onkoloji alanında ülkemizin ilerlemesi amacıyla kuruldu. Projelerini hızla hayata geçiren dernek, klinik araştırmaları desteklemek hedefiyle yeni uzman hekimler için SPSS (istatistik eğitimi), akademisyenler için ise Meta analiz eğitimi vermeye başladı. Avrasya Onkoloji Derneği, bu eğitimlerle bugüne kadar 30 hekime ulaştı.
Onkoloji alanında gerçekleştirilen klinik araştırmaların, akademik çalışmalar için önemine dikkat çeken Avrasya Onkoloji Derneği Başkanı Doç. Dr. Hilmi Kodaz, şunları söyledi: “Klinik araştırma ve çalışma yapmak için istatistiksel analiz, tüm verilerin bir arada toparlanarak analiz edilmesi için ileri düzey istatistik programı ve meta analiz eğitim programını iyi bilmek gerekiyor. Bu eğitimi alan yeni uzman hekimler onkoloji alanında yapacakları klinik araştırmaları literatüre dönüşmesi için SPSS analizi yapabilecek. Hocalar ise onlarca çalışmayı bir araya getirip total analizini Meta analiz yöntemiyle yaparak uluslararası platformlarda kullanabilecek. Uzun soluklu bir proje olan programı her yıl 2 defa düzenlemeyi ve daha çok onkoloğa ulaşmayı hedefliyoruz.”

Yorum yaz