MERKEZİ SİNİR SİSTEMİNÖROBİLİMÖNE ÇIKAN HABERLERSAĞLIK TEKNOLOJİLERİTEKNOLOJİTOPLUM SAĞLIĞI

inEpilepsy, uluslararası projeler arasında 1’inci oldu

Bezmialem Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, "Sağlık & Yaşam Bilimleri ve Teknolojiler Zirvesi – Proje Pazarı" etkinliğini geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdi. Bu prestijli etkinlikte, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Sayın Zekeriya Coştu ve İstanbul Vali Yardımcısı Sayın Dr. M. H. Nail Anlar'ın da katılımıyla, geleceğin teknolojilerini ve girişimlerini tanıtan 40'a yakın girişim projesi yarıştı. Etkinlik sonrasında 1’incilik ödülü “inepilepsy Uygulaması”na layık görüldü.
Bezmialem Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, “Sağlık & Yaşam Bilimleri ve Teknolojiler Zirvesi – Proje Pazarı” etkinliğini geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdi. Bu prestijli etkinlikte, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Sayın Zekeriya Coştu ve İstanbul Vali Yardımcısı Dr. M. H. Nail Anlar’ın da katılımıyla, geleceğin teknolojilerini ve girişimlerini tanıtan 40’a yakın girişim projesi yarıştı. Etkinlik sonrasında 1’incilik ödülü “inepilepsy Uygulaması”na layık görüldü.

“inEpilepsy Uygulaması” sağlık ve yaşam alanında hizmet veren yerli ve uluslararası inovatif girişimler arasında büyük bir başarıya imza attı. Uluslararası proje sunumlarının gerçekleştiği etkinlik, sektör liderlerini bir araya getirdi. Türk bilim insanları tarafından 3 yıllık titiz çalışmanın ürünü olan inEpilepsy uygulaması, dünya literatüründe benzerine rastlanmayan bir epilepsi algılama ve takip yazılımı ile 1’incilik ödülüne layık görüldü.

inEpilepsy, Uluslararası Projeleri Geride Bıraktı

Epilepsi nöbetlerini başlamadan tam 180 saniye önce tespit ederek hastaları uyaran ve bu süre zarfında güvenli bir pozisyona geçmelerine yardımcı olan inovatif uygulama, geleceğin teknolojilerini ve girişimlerini tanıtan 40’a yakın girişim projesi ile yarıştı. inEpilepsy, “Sağlık & Yaşam Bilimleri ve Teknolojiler Zirvesi – Proje Pazarı etkinliği sonrası yerli ve uluslararası girişimleri geride bırakan uygulama 1’inci sırada yer aldı. Elde edilen başarı sonrası açıklamalarda bulunan inEpilepsy Kurucu Ortağı Yasin Sönmez, “inEpilepsy uygulamamızın bu ödülü kazanması, Türk bilim insanlarının ve girişimcilerinin başarısını ve yeteneklerini uluslararası arenada göstermiştir. İnovatif uygulamamız ile sadece epilepsi hastalarının yaşam kalitesini artırmakla kalmayacak, aynı zamanda Türkiye’nin sağlık teknolojileri alanındaki liderliği için çalışmalarımız sürdüreceğiz. Büyük bir azim ile yakın gelecekte daha fazla insanın sağlığına olumlu katkılarda bulunmaya devam edeceğiz” dedi.

inEpilepsy Uygulaması: Epilepsiye Yenilikçi Bir Yaklaşım

İnovatif uygulama, epilepsi hastalarını hedefleyen bir erken uyarı sistemini temsil ediyor ve sensörlerle donatılmış telefona yüklenen bir yazılım olarak hem IOS hem de Android platformlarında kullanılabiliyor. Hastaların güvenliği için dışarıya sesli uyarı veren bir bileklik kullanır ve çevredeki kişilere acil yardım çağrısı yaparken, uygulama epilepsi nöbeti sırasında hastaların konumunu harita üzerinde belirliyor ve otomatik olarak yakınlarına bilgi iletebiliyor. İlaç kullanım saatlerini ve dozlarını hatırlatarak hastaların tedavilerini düzenli bir şekilde sürdürebilmelerine olanak tanıyor. Ayrıca, her nöbet ve veri inEpilepsy uygulamasında kaydedilir ve hastalar, hekimleriyle istedikleri zaman nöbet verilerini paylaşabiliyor.

Yorum yaz