FARKINDALIKİLAÇ ENDÜSTRİSİMERKEZİ SİNİR SİSTEMİPSİKİYATRİPSİKOLOJİRUH SAĞLIĞI ve HASTALIKLARISOSYAL SORUMLULUK

Ruh sağlığı, en az fiziksel sağlık kadar önemlidir

Abdi İbrahim Otsuka her yılın 10 ekim günü kutlanan Dünya Ruh Sağlığı Günü çerçevesinde önemli bilgiler derledi. BM tarafından 1992 yılında ilan edilen 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü’nün temel amacı, ruh sağlığına yönelik ayrımcılık ve damgalamanın azaltılması ve toplumsal farkındalık yaratılmasıdır. Ruh sağlığı en az fiziksel sağlık kadar önemlidir. Profesyonel ve sosyal hayat üzerinde de belirleyici bir etkiye sahiptir. İyi bir ruh sağlığına sahip olmak, insanların yaşamın zorluklarına daha iyi uyum sağlamalarına yardımcı olur.  ABDİ İbrahim Otsuka Medikal Direktörlüğü, Dünya Ruh Sağlığı Ayı kapsamında, ruh sağlığının önemi ve 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü’ne dair kritik bazı bilgiler derledi.
Abdi İbrahim Otsuka her yılın 10 ekim günü kutlanan Dünya Ruh Sağlığı Günü çerçevesinde önemli bilgiler derledi. BM tarafından 1992 yılında ilan edilen 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü’nün temel amacı, ruh sağlığına yönelik ayrımcılık ve damgalamanın azaltılması ve toplumsal farkındalık yaratılmasıdır. Ruh sağlığı en az fiziksel sağlık kadar önemlidir. Profesyonel ve sosyal hayat üzerinde de belirleyici bir etkiye sahiptir. İyi bir ruh sağlığına sahip olmak, insanların yaşamın zorluklarına daha iyi uyum sağlamalarına yardımcı olur.

ABDİ İbrahim Otsuka Medikal Direktörlüğü, Dünya Ruh Sağlığı Ayı kapsamında, ruh sağlığının önemi ve 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü’ne dair kritik bazı bilgiler derledi.

Ruh sağlığı evrensel bir insan hakkıdır

Her yılın 10 Ekim günü “Dünya Ruh Sağlığı Günü” olarak kutlanmaktadır. Bu tarih, Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında belirlenmiştir. Bu kapsamda ruh sağlığına yönelik ayrımcılık ve damgalamanın azaltılmasına, daha iyi bir toplumsal destek sistemine zemin hazırlamaya yönelik olarak, ekim ayı boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenmedir.  Temel amaç ise toplumsal farkındalığı arttırmak, ruh sağlığının önemine vurgu yapmak, insanların bu konuda daha açık ve anlayışlı olmalarını teşvik etmek, bu konuda daha fazla dayanışma geliştirmektir.

Her yıl, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü ve ekim ayı bir tema etrafında kutlanır. Bu temalar, ruh sağlığına yönelik çeşitli konuları vurgular, aynı zamanda da sorunları gidermek ve sağlıklı bir yaşam tarzının bir parçası olarak ruh sağlığını teşvik etmek için tasarlanır. BM 2023 yılının temasını “Ruh sağlığı evrensel bir insan hakkıdır” olarak belirledi.

Ruh sağlığı, iş yaşamından insan ilişkilerine kadar hayatın her alanına etki eder

Unutulmamalıdır ki ruh sağlığı en az fiziksel sağlığımız kadar önemlidir. İyi bir ruh sağlığına sahip olmak, insanların yaşamın zorluklarına daha iyi uyum sağlamalarına yardımcı olur. Aynı zamanda, ruh sağlığı sorunlarına erken müdahale edilmesi, daha ciddi sorunların önüne geçilmesine olanak tanır. Ruh sağlığı, insan ilişkileri, iş performansı, eğitim başarısı ve genel yaşam kalitesi üzerinde derin bir etkiye sahiptir.

BM’nin bu seneki temasında vurguladığı gibi ruh sağlığı evrensel bir insan hakkıdır ve herkesin ruh sağlığına saygı gösterilmesi ve desteklenmesi gerektiği unutulmamalıdır.

Yorum yaz