ECZACILIKETKİNLİKÖNE ÇIKAN HABERLER

Bilimin E Hali, yoğun ilgiyle gerçekleştirildi

Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği (PGED) tarafından Antalya’da gerçekleştirilen “Bilimin E Hali”, yoğun katılımla ve büyük ilgiyle takip edildi.  
Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği (PGED) tarafından Antalya’da gerçekleştirilen “Bilimin E Hali”, yoğun katılımla ve büyük ilgiyle takip edildi.  

Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği (PGED) 9. dönem Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Kazım Aykanat, “Bilimin E Hali’ni 25-28 Ekim 2023 tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirdik. Bu sene Bilimin E Hali kongremiz, Cumhuriyetimizin 100. yılını beraber kutlamak adına bizler için daha büyük bir öneme sahipti. Başta eczacılar olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına büyük katkı sağladığını düşünüyoruz. Türkiye’nin önde gelen tıp uzmanlık derneklerinin değerli hocaları, sektörün değerli temsilcileri  ile hazırlanan doyurucu bilimsel programın yer aldığı toplantımızı başarıyla tamamladık” dedi.

BİLİMSEL PROGRAMDA BİRÇOK ÖNEMLİ KONU MASAYA YATIRILDI

“Bilimin E Hali” Bilimsel Kurul Başkanı, Hacettepe Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Geriatri Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Cankurtaran ise, kongrenin 500’e yakın katılımcı ile bilimsel ve sosyal bir şölene dönüştüğünü söyledi. Prof. Dr. Cankurtaran şöyle devam etti: “Kongrenin Cumhuriyetimizin 100. yılında, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın hemen öncesinde yapılması, Atatürk ve silah arkadaşlarını anma ve Cumhuriyetimizi balo ile kutlama imkanı unutulmaz anılara yol açtı. Eczacılarımızla ve Derneğimizle bir kez daha gurur duyduk. Bilimsel program başkanlığını üstlendiğim Bilimin E Hali kongresi ile ilgili dernek yönetim kuruluna, kongre düzenleme kuruluna, çok değerli konuşmacı hocalarımıza ve tüm katılımcılarımıza, ilaç sanayi ve sektörünün tüm bileşenlerine teşekkür ediyorum. 28 oturumda 50’nin üstünde çok değerli konuşmacı, interaktif sunumlarıyla 3 gün boyunca yoğun ilgiyle takip edilen oturumlarda çok farklı konuları, eczacılarımızla birlikte ele aldılar.”

PHARMETİC GİRİŞİMCİ ECZACILAR DERNEĞİ’NİN YENİ YÖNETİMİ GÖREVE BAŞLADI

Kongre son günü yapılan genel kurulun ardından 10. dönem yönetim kurulu seçimleri yapıldı. Yeni dönem yönetim kurulu sırasıyla şu şekilde yer aldı: Ecz. Şule Dilek Yağcı Tüysüz, Yönetim Kurulu Başkanı (Şükrübey Eczanesi – İstanbul); Ecz. Nurdan Gürgen, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı (Aksu Eczanesi – İstanbul); Ecz. Serap Nart, Genel Sekreter (Serap Eczanesi – İstanbul); Ecz. Pelin Tuba Fotan Ersoy, Yönetim Kurulu Saymanı (Maya Eczanesi – İstanbul); Ecz. Ayşem Jale Kıhtır, Yönetim Kurulu Üyesi (Plaza Eczanesi – İzmir); Ecz. Sevgi Gülsoy, Yönetim Kurulu Üyesi (Park Oran Eczanesi – Ankara); Ecz. Murat Efeoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi (Efeoğlu Eczanesi – İstanbul)

Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği (PGED) tarafından Antalya’da gerçekleştirilen “Bilimin E Hali”, yoğun katılımla ve büyük ilgiyle takip edildi.  Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği (PGED) 10. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Şule Dilek Yağcı Tüysüz, genel kurul sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Cumhuriyetimizin 100. yılını büyük bir gururla kutladığımız bu özel senede, Derneğimizin yeni yönetim kurulu da göreve başladı. Yeni dönemimizde yine mesleki gelişimimizi arttırmak, yenilikleri takip edebilmek, eğitimler verebilmek, genç meslektaşlarımıza bilgi aktarabilmek, endüstri ile iş birliği yapabilmek ve sosyal olarak meslek birliğimizi buluşturmak adına kongre ve toplantılarımıza hız kesmeden devam etmeyi planlıyoruz. Bu sebeple 2 yılda bir gerçekleşen fiziki buluşmalarımızın yanı sıra küçük alt toplantılar ve eğitimler gerçekleştirmek üzere çalışmalarımız devam edecek. Eczacılık alanında dijital dönüşümün öncüsü olmak, Dünyada uygulanan eczacılık modellerini ülkemize entegre etme çalışmalarını gerçekleştirmek, Eczacılığın toplum sağlığındaki rolünü güçlendirmek için iletişim çalışmalarını geliştirmek, afet durumlarına karşı hazırlık ve acil durum müdahale yeteneklerini artırmak, ayrıca obezite, fitoterapi, KOAH, diyabet gibi konu bazlı sempozyumlar düzenlemek, Pged Care ürünlerimizin çeşitliliğini artırarak pazar payını büyütmek yeni dönem çalışma hedeflerimiz arasında yer alıyor. Yönetim kurulumuz yeni başlangıçlar ve büyük hedeflerle dolu bir dönem için tüm üyelerimizin desteği ile derneğimiz ve mesleğimize hizmet etmeye hazırdır.”

Yorum yaz