İLAÇ ENDÜSTRİSİİNSAN KAYNAKLARIKARİYERÖNE ÇIKAN HABERLER

Sevgi Özalp, IQVIA Türkiye Genel Müdürü oldu

IQVIA Türkiye, bugün Sevgi Özalp'in Türkiye Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü olarak atandığını duyurdu. Sevgi Özalp, yeni görevinde IQVIA'nın temel öncelikleri doğrultusunda Türkiye stratejisini ve operasyonlarını yönetmekten sorumlu olacak.
IQVIA Türkiye, bugün Sevgi Özalp’in Türkiye Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü olarak atandığını duyurdu. Sevgi Özalp, yeni görevinde IQVIA’nın temel öncelikleri doğrultusunda Türkiye stratejisini ve operasyonlarını yönetmekten sorumlu olacak.

Sağlık sektöründe farklı ilaç şirketlerinde gittikçe artan sorumluluk içeren görevlerde bulunan Sevgi Özalp, özellikle iş geliştirme ve coğrafi yayılım alanlarında geniş bir deneyime sahiptir. Ayrıca daha önce IQVIA bünyesinde satış ve danışmanlık alanlarında üst düzey pozisyonlarda yer alarak şirketi başarıya taşıyan adımlar atmıştır.

Sevgi Özalp son 7 yıldır Global Strateji ve İş Geliştirme Direktörü olarak görev yaptığı Abdi İbrahim İlaç’ta şirketin gelecek ürün portföyünü ve büyüme stratejisini yönetiyordu. Daha önce GSK’da strateji ve iş geliştirme ve Roche’da stratejik planlama ve satış mükemmelliği alanlarından sorumlu olmuştur.

Lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde tamamlamıştır.

Dr. Ali Kadri Akyıldız, IQVIA’daki 35 yılının ardından emekli olacaktır. IQVIA’nın ülkedeki varlığının oluşturulmasında ve geliştirilmesinde önemli bir rol oynayan Ali, şirketi paydaşları için önemli bir iş ortağı ve yaşam bilimleri ve sağlık endüstrisinde başarılı ve tanınmış bir şirket haline getirmiştir.

Yorum yaz