FARKINDALIKFİKİR LİDERLERİ DERGİSİİLAÇ ENDÜSTRİSİÖNE ÇIKAN HABERLERTOPLUM SAĞLIĞI

Ayşegül Karzan Bilgiç: “Bristol Myers Squibb olarak odak noktamızda hasta bulunuyor!”

BMS Türkiye Onkoloji İş Birimi Direktörü Ayşegül Karzan Bilgiç; “Kanser” dosya konusu özelinde BMS Türkiye’nin kanser ve tedavi çözümleri konusunda gerçekleştirdiği süregelen, planlanan faaliyetlerini, çözüm ürettiği kanser hastalıklarını, Ar-Ge ve klinik araştırma datalarını, farkındalık çalışmalarını ve hedeflerine ilişkin değerlendirmelerini, Aralık sayısı yayımlanan Fikir Liderleri Dergisi ile paylaştı.
BMS Türkiye Onkoloji İş Birimi Direktörü Ayşegül Karzan Bilgiç; “Kanser” dosya konusu özelinde BMS Türkiye’nin kanser ve tedavi çözümleri konusunda gerçekleştirdiği süregelen, planlanan faaliyetlerini, çözüm ürettiği kanser hastalıklarını, Ar-Ge ve klinik araştırma datalarını, farkındalık çalışmalarını ve hedeflerine ilişkin değerlendirmelerini, Aralık sayısı yayımlanan Fikir Liderleri Dergisi ile paylaştı.

BMS Türkiye
Onkoloji

Ayşegül Karzan Bilgiç
BMS Türkiye Onkoloji İş Birimi Direktörü

“Bristol Myers Squibb olarak odak noktamızda hasta bulunuyor. Dolayısı ile bugün BMS olarak tüm çalışanlarımız ile beraber hasta için ne yapabiliriz sorusuna yanıt arıyoruz.”

HASTALARIN YAŞAMLARINI BİLİM ARACILIĞIYLA DÖNÜŞTÜREN DÜNYANIN LİDER BİYOFARMA ŞİRKETLERİNDEN BİRİ OLAN BMS, ONKOLOJİ ALANINDA SUNDUĞU YENİLİKÇİ TEDAVİLERLE TÜRKİYE’DE DE KANSERE KARŞI MÜCADELEDE ÖNEMLİ BİR ROL ÜSTLENDİ. TÜRKİYE’DE ÇEYREK ASRI GERİDE BIRAKIRKEN, ONKOLOJİ ALANINDA ÜLKEMİZİN EN HIZLI BÜYÜYEN SAĞLIK ŞİRKETLERİNDEN BİRİ KONUMUNDAYIZ.

F.L: BMS’nin onkoloji vizyonundan bahseder misiniz?
AYŞEGÜL KARZAN BİLGİÇ: Bristol Myers Squibb, biyoteknoloji şirketinin girişimci ruhu ve atikliği ile eşleşen büyük bir ilaç şirketinin araştırmalarını ve kaynaklarını sonuna kadar kullanan, eşsiz biyofarma stratejimizle yönlendirilen, farklılaşmış bir şirkettir. Ciddi ve hayatı tehdit edici hastalıkları olan hastalar için yenilikçi ilaçlar sunmak üzere her gün çalışmaktayız. Hastaların yaşamlarını bilim aracılığıyla dönüştüren dünyanın lider biyofarma şirketlerinden biri olan BMS, onkoloji alanında sunduğu yenilikçi tedavilerle Türkiye’de de kansere karşı mücadelede önemli bir rol üstlendi. Türkiye’de çeyrek asrı geride bırakırken, onkoloji alanında ülkemizin en hızlı büyüyen sağlık şirketlerinden biri konumundayız. Ülkemizdeki hastaların dünya ile eşzamanlı olarak doğru tedaviye ulaşmaları için organizasyonumuzu değişen koşullara uyumlu olarak geliştiriyor, pazara erişim çalışmalarımızı güçlendiriyor ve klinik araştırmalarımızın sayılarını her yıl arttırıyoruz. Bristol Myers Squibb olarak odak noktamızda hasta bulunuyor. Dolayısı ile bugün BMS olarak tüm çalışanlarımız ile beraber hasta için ne yapabiliriz sorusuna yanıt arıyoruz.

BMS onkoloji & hematoloji alanlarında hangi tedavileri odağına alıyor? Melanom, mide, böbrek, akciğer, lenfoma, baş boyun ve özofagus kanserleri dahil ondan fazla kanser türü tedavi alanımıza giriyor. Diğer taraftan, 2019 yılında BMS Global’in Celgene ile birleşmesiyle hematoloji alanında daha da güçlenerek bu alanda da geniş portföye sahip bir şirket konumuna ulaştığımızı söyleyebilirim. Kısa bir zaman önce onkoloji portföyümüze yeni bir ürünü daha ekleyerek, akciğer kanseri tedavisinde kullanılan önemli bir ilacı daha hastalara sunmak için gerekli adımları atmaya başladık. Türkiye’de de kronik miyeloid lösemi ve klasik Hodgkin lenfoma gibi kan hastalıkları için geliştirdiğimiz tedavilerle hastaların yaşam kalitelerini artırırken, globalde akut miyeloid lösemi (AML), multipl miyelom, miyelofibrozis, beta talasemi, miyelodisplastik sendrom (MDS), kronik lenfositik lösemi ve lenfoma hastalıklarında çalışmalarımız devam ediyor.

TÜRKİYE’DE ÇEYREK ASRI GERİDE BIRAKIRKEN, ONKOLOJİ ALANINDA ÜLKEMİZİN EN HIZLI BÜYÜYEN SAĞLIK ŞİRKETLERİNDEN BİRİ KONUMUNDAYIZ. İMMÜNO-ONKOLOJİ, HEMATOLOJİ VE İMMÜNOLOJİ ALANLARINA ODAKLANARAK TOPLUM SAĞLIĞINA KATKI SAĞLAMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ. GLOBAL’DE İSE 40’TAN FAZLA HASTALIK ALANINDA ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR.

Özellikle immünoonkoloji alanına odaklanan bir firma olarak immünoonkoloji kavramını biraz anlatıp, bu alandaki çalışmalarınız hakkında bilgi verebilir misiniz? Bristol Myers Squibb, immünoonkoloji tedavisiyle önemli bir başarıya imza attı, immünoonkolojik tedavilerin gündeme gelmesinde önemli bir rol oynadı. Bir hücreyi öldürmeden, var olan savunma sistemini ve hücreleri kullanarak kanser ile mücadele eden tedaviler geliştirildi. İnsan vücudunda immün sistem olarak adlandırdığımız savunma sistemi bulunmaktadır. Bu sistemin ana hücrelerini de T hücreleri oluşturur. İmmünoonkolojideki ana amaç; savaşan hücrelerimiz olan T hücrelerimizi uyarıp, kanserle mücadele edebilmek. Hedefe yönelik tedavileri, kanser hücresinin köken aldığı hücreleri hedefleyen tedaviler olarak tanımlayabiliriz. Yaklaşık 30 ayrı tümör tipinde geliştirilen 8 molekülümüz bulunuyor. Onkoloji alanındaki klinik çalışmalarımız devam ediyor.

Türkiye’de çeyrek asrı geride bırakırken, onkoloji alanında ülkemizin en hızlı büyüyen sağlık şirketlerinden biri konumundayız. İmmüno-onkoloji, hematoloji ve immünoloji alanlarına odaklanarak toplum sağlığına katkı sağlamak için çalışıyoruz. Globalde ise 40’tan fazla hastalık alanında çalışmalarımız devam ediyor. Ülkemizdeki hastaların dünya ile eşzamanlı olarak doğru tedaviye ulaşmaları için klinik araştırmalarımızın sayılarını her yıl artırıyoruz. Kanser tedavisinde sağkalım süresini uzatan immüno-onkoloji ilaçlarıyla hastalara yeni tedavi olanakları sunulması için tüm gayretimizle faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Son yıllarda kanser tedavisinde en umut verici sonuçların, bu çalışmalardan gelmeye başladığını söylemek isterim.

İmmüno-onkolojik tedaviler ile 2018 yılı itibariyle, melanom, böbrek, akciğer, lenfoma, baş boyun ve özofagus kanserleri dahil ondan fazla kanserde önemli sağkalım başarıları elde edildi. Günümüzde immünoterapiler sayesinde, kişinin kendi bağışıklık sistemi ve savunma mekanizmaları kullanılarak kanserle mücadele ediliyor. Üstelik tedavi sırasında hastanın yaşam konforu bozulmuyor ve yönetilebilir yan etkiler görülebiliyor. BMS olarak biz de immüno-onkoloji tedavilerinin doğru zamanda, doğru hastaya ulaşabilmesini sağlamayı, Ar-Ge faaliyetleri ve klinik araştırmaların ülkemize artarak taşınmasını hedefliyoruz.

Onkoloji alanlarında son dönemde hayata geçirdiğiniz projeler nelerdir? BMS Türkiye olarak, kanser ile mücadelenin farkındalıkla başladığına inanıyor, bu nedenle hekim ve hasta dernekleriyle çalışarak birçok farkındalık projesini toplumla buluşturulmasına destek oluyoruz. Diğer taraftan, her yıl eylül ayında gerçekleştirdiğimiz ‘BMS Global Hasta Haftası’ kapsamında, tüm çalışanlarımızın katılımıyla hastaların mücadelelerinde yanlarında olduğumuzu hissettirmek istiyoruz. BMS Global Hasta Haftası’nda kanser hastalarının verdikleri mücadeleye dikkat çekmek amacıyla bugüne kadar değer yaratan birçok etkinlik düzenledik. Odaklandığımız tedavi alanları konusunda sosyal medya üzerinden hali hazırda paylaşımları devam eden Kanser 101 video serimiz ile de farkındalığı artırmaya çalışıyoruz.

Ayrıca bu yıl önemli kronik hastalıklardaki kan yönetimi üzerine, BMS’nin birçok ülkede yürüttüğü çok paydaşlı bir projeyi ülkemizde de hayata geçirecek olmanın heyecanını yaşıyoruz.

Yorum yaz