MEDİKALÖNE ÇIKAN HABERLERTEKNOLOJİTIBBİ CİHAZ

B. Braun Medikal Teknik Servis ofisi, İstanbul lokasyonundaki yeni adresinde hizmet vermeye başladı

Sağlık sektörüne yönelik tıbbi cihaz ve ürün tedarik eden ve bu cihazların teknik servisinden sorumlu hizmet sağlayıcılarından olan B. Braun Medikal Türkiye’nin İstanbul lokasyonundaki teknik servis ofisi, 18 Aralık 2023 tarihi itibarıyla TOYA NEXT’teki yeni adresinde hizmet vermeye başladı.
B. Braun Türkiye Teknik Servisi; “Aesculap”, “Hospital Care” ve “Avitum” bölümleri olmak üzere uzman mühendis ve teknisyen kadrosu ile kalibrasyon, bakım ve onarım hizmetleri vermekte. Global kalite standartlarında sağlanan teknik servis hizmetleri ile müşteri memnuniyetini ön planda tutarak, son teknolojiyi kaliteli servis ile buluşturmak temel misyonları; B. Braun Aesculap markasını da içerecek şekilde pazarda aktif olarak kullanılan tüm B. Braun markalı ürünlerin tamamına teknik servis hizmetleri sağlanması ise vizyonları olarak kabul edilmekte. 

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından yapılan yıllık denetimler sonucu, TS 12426 ve TS 13011 standartlarını sağlayan şirketlere verilen “Yetkili Servisler TSE Hizmet Yeterlilik Belgesi”ne sahip olan B. Braun Medikal Türkiye Teknik Servisi, global yetkilendirmiş tek kuruluş olma özelliği taşımakta. İstanbul Merkez ofisi olmak üzere, Ankara ve İzmir bölgelerinde de aynı standartlara sahip teknik servis şubeleri yer almakta.

Teknik Servis Aesculap Bölümü‘nde, ameliyatlarda aktif olarak kullanılan cerrahi aletlere, güç sistemlerine (cerrahi motorlar), endovizyon sistemlerine (laparoskopi, nöroendoskopi, vats, kbb ve artroskopi) ve robotik destekli cerrahi mikroskoplara bakım ve onarım hizmetleri verilmekte. Almanya’nın Melsungen şehrinde yer alan B. Braun AG ve Tuttlingen şehrinde yer alan Aesculap AG tarafından verilen sertifikalar ile bu cihazların ve cerrahi el aletlerinin bakım ve onarımları yüksek teknolojik cihazlar kullanılarak deneyimli teknik personeller tarafından gerçekleştirilmekte. Özellikle cerrahi el aletlerinin bakım ve onarımlarının gerçekleştirilmesi için teknik personelin bilgi birikiminin yanı sıra ileri derecede ustalık gerektiren el becerisine de sahip olması gerekmekte. Bu sayede yapılan bakım ve onarımlar ile kalitenin standardizasyonu ve profesyonel değer koruma servisi sayesinde cihazların uzun ömrünü garanti ederek optimal işlevselliğinin korunması sağlanmakta.

Teknik Servis Hospital Care Bölümü‘nde hastanelerin yoğun bakım ağırlıklı olmak üzere tüm bölümlerinde aktif olarak İnfüzyon tedavisi alanında kullanılan cihazların bakım ve onarım hizmetleri sağlanmakta. Hastane tarafından verilen sağlık hizmetlerinin kesintisiz ve sürekli olarak devam ettirilebilmesi için teknik servis hizmetinin hızlı ve kaliteli olması oldukça önem arz etmekte. Bunun yanında, bu cihazlar hasta ile direkt temas halinde olduğu için cihazların son derece güvenli bir şekilde çalışması hayati önem taşımakta. Kullanımda güvenilirliğin önemine vurgu yaparak hastalar için risk oluşturabilecek en ufak bir sapmanın önüne geçmek için cihazların doğru kullanımı ile ilgili eğitimler satış ekibi tarafından hastanelere verilmekte. B.Braun Türkiye Teknik Servis atölyelerine gelen arızalı veya bakım ihtiyacı olan cihazlar, gerekli standartlar ve prosedürler doğrultusunda kontrol edilmekte. Bu doğrultuda bakım ve onarım işlemleri gerçekleştirilmekte ve son kontroller-kalibrasyonlar ile de cihazın güvenli bir şekilde kullanılacağı B. Braun tarafından garanti altına alınmakta.

Teknik Servis Avitum Bölümü’nde hastanelere ve diyaliz merkezlerine sahada aktif olarak hemodiyaliz, akut diyaliz ve aferez cihazlarının kurulum-bakım ve onarım hizmetlerini sunmakta. Onarım gerektiği durumlarda yerinde hizmet verilmesi dışında, arıza oluşmasının önüne geçmek amacıyla “koruyucu periyodik bakım” kapsamında rutin ziyaretler gerçekleştirilmekte ve bu cihazların güvenli ve stabil bir şekilde çalışması sağlanmakta. Ayrıca yapılan detaylı incelemeler ile ileride oluşabilecek arızaların önüne geçilmesi ve cihazların kullanım ömrünün uzatılması hedeflenmekte. Böylece hastalar tarafından alınan diyaliz seanslarının aksamaması ve güvenli bir şekilde tamamlanması sağlanmakta.

B.Braun AG tarafından yetkilendirilmiş ve uluslararası geçerliliği olan eğitmenlik sertifikalarına sahip teknik servis kadrosu, teknik servis hizmet kalitesini ve güvenilirliğini en üst seviyede tutarak uzmanlığı paylaşmakta. B. Braun için Uzmanlığı Paylaşmak, kullanıcılar ve iş ortakları ile yapıcı diyaloglarda bulunarak, devamlı ve etkili çözümler sunmak anlamına gelmekte. Teknik servis kadrosuna yönelik eğitimler yıl içerisinde planlanmakta ve teknolojideki inovatif gelişmeler yakından takip edilerek, sertifikalı mühendis ve teknisyenlerin teknik bilgi ve becerilerinin sürekli gelişimi desteklenmekte.

B. Braun Türkiye İstanbul Teknik Servis İletişim Bilgileri:
15 Temmuz Mah. Bahar Cad. TOYA Next No: 3-5T Bağcılar/İstanbul
teknik.servis@bbraun.com

Yorum yaz