ETKİNLİKFARKINDALIKİLAÇ ENDÜSTRİSİSOSYAL SORUMLULUK

Cumhuriyetin 101’inci yılında 101 bisikleti depremzede çocuklarla buluşturdular

İlaç firması Humanis, Mustafa Kemal Atatürk'ün bisiklet sporunun daha çok kişiye ulaştırılması için kurdurduğu bisiklet takımından aldığı ilhamla bisiklet atölyesi çalışmalarını başlattı. Bu çalışmalar kapsamında 1.200'den fazla çalışanın desteğiyle 101 bisiklet yapıldı. Bisikletler, 'Asrın Felaketi' olarak adlandırılan depremin yıl dönümünde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile iş birliği yapılarak bölgede bulunan çocuk bakım kuruluşlarına ulaştırıldı.
İlaç firması Humanis, Mustafa Kemal Atatürk’ün bisiklet sporunun daha çok kişiye ulaştırılması için kurdurduğu bisiklet takımından aldığı ilhamla bisiklet atölyesi çalışmalarını başlattı. Bu çalışmalar kapsamında 1.200’den fazla çalışanın desteğiyle 101 bisiklet yapıldı. Bisikletler, ‘Asrın Felaketi’ olarak adlandırılan depremin yıl dönümünde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile iş birliği yapılarak bölgede bulunan çocuk bakım kuruluşlarına ulaştırıldı.

Cumhuriyet’in 100’üncü yılını ‘Rotamız Cumhuriyet’ isimli kısa filmiyle kutlayan ilaç firması Humanis, filmde konu edinilen hikâyeyi ölümsüzleştirmek adına bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirerek bisiklet atölyesini başlattı. Atatürk’ün bisiklet sporunu daha çok kişiye ulaştırmak için kurdurduğu bisiklet takımından aldığı ilhamla yapılan atölye etkinliklerinde 1.200’den fazla çalışanın desteğiyle 101 bisiklet yapıldı. Bisikletler, ‘Asrın Felaketi’ olarak adlandırılan depremin yıldönümünde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile iş birliği yapılarak bölgedeki çocuk bakım kuruluşlarına ulaştırıldı. Bisikletlerin Adana ve Gaziantep’te gerçekleştirilen dağıtım törenlerine Aile ve Sosyal Hizmetler Adana İl Müdür Yardımcısı Tarık Kanalıcı, Adana Çocuk Evleri Sitesi Müdürü Veysel Ege, Aile ve Sosyal Hizmetler Gaziantep İl Müdür Yardımcısı Lütfiye Taş, Gaziantep Çocuk Evleri Sitesi Müdürü Mesut Polat, Humanis’in merkez ofis ve bölge çalışanları ile çocuklar katıldı.

“Paylaştığımız hikayenin sadece filmde kalmasını istemedik”

Projeyle ilgili bilgi veren Humanis CEO’su Yunus Sancak, “Cumhuriyetimizin bizlerin gelişimine katkısı ve değeri paha biçilemez. Bugün dünya çapında hizmet veren bir şirket olarak yüksek kalitede üretim yapabilmemizin sebebi de Cumhuriyet’in bize kazandırdıklarıdır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği Cumhuriyetimize verdiğimiz bu önemi de ‘Rotamız Cumhuriyet’ adlı kısa filmimizle vurguladık. Paylaştığımız hikâyenin sadece filmde kalmasını da istemedik ve bu doğrultuda bisiklet atölyesi etkinlikleri başlattık” dedi.

Yunus Sancak, sözlerine şöyle devam etti: “Cumhuriyetimizin 101. Yılında 101 bisikleti Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü aracılığıyla Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Malatya ve Osmaniye illerindeki ihtiyaç sahibi 7-12 yaş çocuklarla buluşturduk. Böylelikle Cumhuriyetimizin özel kutlamalarına anlamlı bir iz bırakmış olduk. Firmamızın sosyal sorumluluk alanında çalışmaları hız kesmeden devam edecek.”

Yorum yaz