İLAÇ ENDÜSTRİSİ

Türkiye’nin en hızlı büyüyen ilaç firması Humanis, 11. kuruluş yıldönümünü kutluyor

Kurucu Başkan Abdulrezzak Sancak’ın 2011 yılında “Ne Mutlu Bir Derde Derman Olana” diyerek temellerini attığı Pharmactive İlaç, bugün Humanis ismiyle 11’inci kuruluş yıldönümünü kutluyor. “İnsan Odaklı Sağlık Felsefesi” vizyonuyla yoluna devam ederken; sağlığın değerini biliyor, ihamını insandan alıyor ve iyi yaşamı erişilebilir kılmak için çalışıyor.
Kurucu Başkan Abdulrezzak Sancak’ın 2011 yılında “Ne Mutlu Bir Derde Derman Olana” diyerek temellerini attığı Pharmactive İlaç, bugün Humanis ismiyle 11’inci kuruluş yıldönümünü kutluyor. “İnsan Odaklı Sağlık Felsefesi” vizyonuyla yoluna devam ederken; sağlığın değerini biliyor, ihamını insandan alıyor ve iyi yaşamı erişilebilir kılmak için çalışıyor.

Türkiye’nin ilaç sektöründe en hızlı büyüyen şirketi olan Humanis, yüzde 100 yerli sermayeli bir firma olarak sektörün çok önemli bir ihtiyacını karşılıyor. Geniş ürün portföyüne sahip olan Humanis, pediatri, kardiyoloji, göğüs hastalıkları, kulak-boğaz-burun, dahiliye, enfeksiyon hastalıkları, gastroenteroloji, dermatoloji, fizik tedavi ve rehabilitasyon, ortopedi ve acil tıp gibi birçok farklı tedavi alanında hizmet veriyor. 2024 yılında nadir hastalıklar alanına da giriş yapmasının ardından 2030 yılına kadar diyabet ve merkezi sinir sistemi hastalıkları alanına da girmeyi planlıyor. 2023 yılında sağlığa bakış açısına  “Kaliteli Yaşam” anlayışını da ekleyen Humanis, Tüketici Sağlığı alanına da takviye edici gıda ve saç sağlığı ürünleri ile giriş yaptı.

Türkiye’de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından teşvik edilen en büyük 5 ilaç Ar-Ge merkezinden birine sahip olan Humanis, 1.200’den fazla çalışanı ve yaklaşık 100 kişiden oluşan güçlü Ar-Ge ekibi ile yenilikçi sağlık çözümleri üretmek için çalışıyor. 

11 YILDIR HEDEFİ YARINLAR OLAN HUMANIS, BAŞARILARINA YENİLERİNİ EKLİYOR

11 yıldır başarılarına yenilerini ekleyerek büyüyen, yatırımları ve üretim kalitesiyle ön plana çıkan Humanis, ulusal pazarda gösterdiği başarısını küresel pazara da taşıyarak Türkiye’den Çin’e ilaç ihracatı yapan ilk şirket oldu. Üç kıtada 25’ten fazla ülkeye ihracat yapan ve küresel etki alanını artıran Humanis, 2023 yılında Almanya’da yeni bir şirket kurarak Avrupa pazarındaki etkisini genişletecek güçlü bir adım atmış oldu.

Sürdürülebilirlik vizyonuyla hedeflerinin yarınlar olduğunu vurgulayan Humanis üretim süreçlerini Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına uygun olarak şekillendirerek, mevcut kaynaklarını insan, doğa ve ekonomi için verimli bir şekilde kullanma misyonunda önemli adımlar atmaya devam ediyor. 2022 yılının 3’üncü çeyreği itibarıyla toplam elektrik tüketimini Tekirdağ Çerkezköy’deki fabrikasının çatı alanına kurduğu güneş enerji panellerinden sağlayarak, bu konuda farkındalık yaratan ilk yerli ilaç firması oldu. Humanis 2023 yılında başlattığı arazi GES (Güneş Enerji Sistemi) projesi tamamlandığında ise toplam elektrik tüketiminin neredeyse tamamını doğal kaynaklardan sağlayacak. Sanatın ve sporun iyileştirici gücüne inanan Humanis, bu alanlara desteğini zamanki gibi sürdürmeye devam ediyor.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk‘ün bisiklet sporunu yaygınlaştırmak için kurduğu bisiklet takımından ilham alarak bisiklet atölyesi çalışmalarını başlatan Humanis, 1.200’den fazla çalışanın desteğiyle 101 bisiklet yaptı. İçinde bulunduğu topluma karşı sosyal sorumluluklarının farkında olan Humanis, yaptığı 101 bisikleti, Türkiye Cumhuriyeti’nin 101’inci yılında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işbirliğiyle Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Malatya ve Osmaniye illerindeki çocuk evleri sitelerinde ikamet eden ihtiyaç sahibi 7 – 12 yaş grubu depremzede çocuklarla buluşturdu.

Yorum yaz