FARKINDALIKİLAÇ ENDÜSTRİSİÖNE ÇIKAN HABERLERSOSYAL SORUMLULUKTEKNOLOJİ

Gilead’ın dijital sağlık asistanıyla “Hayatın İçinde varım!”

Gilead, toplum sağlığı sorunu olan HIV konusunda ortak akıl ve bilinçle hareket etmek amacıyla enfeksiyonla mücadele eden özne ve hekim dernekleri ve dijital çözüm ortağı Albert Health ile birlikte yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. “Hayatın İçinde Varım” adı verilen dijital uygulamayla, HIV ile yaşayan veya risk altındaki kişilerin yaşam kalitesini artırıp, uzun dönem sağlık yönetimine destek olunması hedefleniyor.
Gilead, toplum sağlığı sorunu olan HIV konusunda ortak akıl ve bilinçle hareket etmek amacıyla enfeksiyonla mücadele eden özne ve hekim dernekleri ve dijital çözüm ortağı Albert Health ile birlikte yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. “Hayatın İçinde Varım” adı verilen dijital uygulamayla, HIV ile yaşayan veya risk altındaki kişilerin yaşam kalitesini artırıp, uzun dönem sağlık yönetimine destek olunması hedefleniyor.

Gilead 35 yıldır HIV/AIDS alanında yenilikçi tedaviler geliştirerek, bu enfeksiyonun ölümcül olmaktan çıkıp, yönetilebilir hale dönüştürülmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Gilead’ın yakın zamanda HIV ile mücadele eden özne ve hekim dernekleri ve çözüm ortaklarını bir araya getirdiği ‘Birlikte HIV’den Daha da Güçlüyüz’ platformu enfeksiyon konusunda farkındalığı yükseltmek, anonim teste erişimi artırmak, HIV konusunda servisler ve çözümler geliştirmek üzere çalışmalarına başladı. Gilead, HIV ile mücadele eden hekim dernekleri (AIDS ve CYBHD, EKMUD, ENFEKDER, GUNIDER, HAKED, HIVEND, KLIMIK*), Pozitif-iz Derneği ve çözüm ortaklarıyla birlikte “Hayatın İçinde Varım” dijital sağlık asistanı uygulamasını hayata geçirdi.

Dijital çözüm ortağı Albert Health iş birliğiyle hayata geçirilen dijital sağlık asistanı uygulaması kullanıcılara tanı öncesinde farkındalığı artırmak, tanı sonrasında ise HIV ile yaşayan kişilere yolculuklarında eşlik etmek üzere HIV’e özel geliştirilmiş bir program sunuyor. Klinik sonuçlara dayalı, yapay zeka destekli kronik sağlık durumu yönetimi uygulaması kapsamında geliştirilen HIV programı ile risk altındaki ve HIV ile yaşayan kişilerin, farkındalığını artırmak, tedavilerine destek olmak ve uzun dönem sağlık yönetiminin kolaylaştırılması amaçlanıyor.

DİJİTAL SAĞLIK ASİSTANI İLE FARKINDALIK YARATACAĞIZ

Gilead Türkiye Genel Müdürü Şebnem Girgin, Gilead’ın öncü tedavi yöntemleri ile HIV’in kronik bir sağlık durumuna dönüştürüldüğünü, HIV ile yaşayan kişiler için sağlıklı bir gelecek hedeflenebileceğini belirterek şu açıklamada bulundu: “HIV ile yaşayan kişilerin deneyimlerini ve beklentilerini anlamak, seslerinin duyulmasını sağlamak, risk altındaki ve HIV ile yaşayan kişilerin farkındalığını artırmak ve tedavilerinde onlara destek olması için özne ve hekim dernekleri ve çözüm ortaklarımızla yakın bir şekilde çalışıyoruz. HIV’de tanı konusunda toplumun bilinçlendirilmesi ve tanıya kadar geçen sürecin kısaltılması büyük önem taşıyor. HIV’in bulaş yolları, önleyici ve koruyucu tedavi yöntemlerine dair bilgi düzeyinin ve farkındalığın düşük olması, HIV testinin nerede ve nasıl yapılabileceğinin bilinmemesi, HIV’de bulaşın artmasına sebep oluyor. Dijital çözüm ortağımız Albert Health’in “Hayatın İçinde Varım” uygulamasıyla HIV ile yaşayan veya risk grubundaki bireyler için kapalı devre bir program geliştirildi. Bu uygulamada farkındalığı artırmaya yönelik günlük bildirimler, anonim test merkezlerinin konum ve iletişim bilgileri, ilaç ve sağlık parametreleri takibi, gibi enfeksiyonun etkin yönetimi ve takibini kolaylaştırıcı özellikler bulunuyor. Kullanıcı deneyimi göz önünde bulundurularak hassas detaylarla şekillendirilen uygulamanın, sesli sağlık asistanı ile kolay kullanım özelliği de bulunuyor.”

DİJİTAL ASİSTAN PROGRAMI ÜCRETSİZ VE BİREYSEL İHTİYACA ÖZEL

‘Hayatın İçinde Varım’ uygulamasına farklı kanallardan ulaşmak mümkün. Tüm risk altındaki ve HIV ile yaşayan kişiler, Albert Health uygulamasını App Store ya da Google Play’den ücretsiz olarak indirip “Hayatın İçinde Varım” programını seçerek ya da program hakkında bilgi sahibi olan hekimlerin yönlendireceği QR koduyla uygulamayı indirip e-mail ile kolayca kullanabilir. Kişilerin ihtiyaçlarına özel olarak kurgulanan uygulama, her kullanıcının sağlık yönetimini kişiselleştiriyor. Uygulama, kullanıcının sağlık bilgilerini saklayıp, hatırlatıcılar oluşturmasına da olanak sağlıyor. HIV ile yaşayan bireylerin ve risk altındaki kişilerin uzun dönem sağlık yönetimini kolaylaştırmak ve yenilikçi çözümlerle yaşam kalitesini artırmaya yönelik bu uygulama Türkiye’de HIV alanında bir ilk olması sebebiyle de dikkat çekiyor.

Yorum yaz