İLAÇ ENDÜSTRİSİİNSAN KAYNAKLARIKİŞİSEL GELİŞİMÖNE ÇIKAN HABERLERSOSYAL SORUMLULUK

AstraZeneca Kapsayıcılık Okulu, ilk mezunlarını verdi

Türkiye’de bir ilk olarak gerçekleştirilen AstraZeneca Kapsayıcılık Okulu, ilk dönem mezunlarını verdi. Program ile gençlerin DEI (Çeşitlilik, Hakkaniyet, Kapsayıcılık) konusunda bilinçlenmeleri hedefleniyor.
Türkiye’de bir ilk olarak gerçekleştirilen AstraZeneca Kapsayıcılık Okulu, ilk dönem mezunlarını verdi. Program ile gençlerin DEI (Çeşitlilik, Hakkaniyet, Kapsayıcılık) konusunda bilinçlenmeleri hedefleniyor.

AstraZeneca Türkiye için Evrim Kuran Danışmanlık tarafından gerçekleştirilen ve Türkiye’de bir ilk olan AstraZeneca Kapsayıcılık Okulu’nun birinci dönemi öğrencilerin proje sunumları ile sona erdi.

Program kapsamında, Evrim Kuran Danışmanlık’ın Kurucusu Evrim Kuran tarafından Türkiye genelindeki üniversitelerin farklı bölümlerinden seçilen 50 öğrenciye DEI (Çeşitlilik, Hakkaniyet, Kapsayıcılık) dersleri verildi. Katılımcı 50 öğrenciden 43’ü programı başarıyla tamamlayarak mezun oldu.

Program kapsamında öğrenciler, AstraZeneca Türkiye yöneticilerine 5’er kişilik gruplar halinde toplam 9 proje sundular. Proje konu başlıkları; İşaret Dili Sağlık Terimleri Literatürü, AZ Connect, Çocuklara Kapsayıcı Cinsel Eğitim, İşimiz NEET, Engelsiz Kariyer Yolu, Parlat Yıldızını, Herkes için DEI, İşte Sağlık, İşte Spor, Kültürel Kapsayıcılık oldu. Sunumları, AstraZeneca Türkiye Medikal Direktörü Deniz Ertürk Erem, İnsan Kaynakları Direktörü Feyza Aysan, AstraZeneca Türkiye İK ekibi ve Evrim Kuran dinledi.

Program sonunda katılımcı öğrenciler AstraZeneca Türkiye ve Evrim Kuran Danışmanlık imzalı sertifika almaya hak kazandı.

Ülkemizde Bir İlk!

Verimli bir ilk dönemi geride bıraktıklarını belirten Evrim Kuran Danışmanlık Kurucusu Evrim Kuran, “Globalleşme, teknolojik gelişmeler ve göçler son dönemde iş dünyasında çeşitliliği gündemin ilk sıralarına aldı. Bununla birlikte iş dünyasında kapsayıcı bir iş ortamı kavramının önemi de arttı. Türkiye’de bir ilk olarak AstraZeneca Kapsayıcılık Okulu programının ilk dönemini başarı ile tamamlamış olmaktan dolayı çok mutluyuz. 43 üniversiteli, genç mezunumuz var. DEI konusunda iş dünyamızdaki bilincin artması şirket sürdürülebilirliği için oldukça önemli. AstraZeneca’yı bu alanda öncülük ettiği için kutluyorum” dedi.

Daha kapsayıcı ve sürdürülebilir bir gelecek

AstraZeneca Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Feyza Aysan, “Gençlerin çeşitlilik, hakkaniyet ve kapsayıcılık konularında doğru bilgilerle donatılmasının ve bilinçlenmesinin geleceğimizin daha kapsayıcı ve sürdürülebilir olmasına katkı sağlayacağına inanıyorum. İş hayatında da bu değerlerin farkında olan bireyler farklı görüşlere açık olmalarıyla öne çıkıyor, daha yaratıcı çözümler üretiyor, daha etkili iletişim kuruyor ve kapsayıcı bir çalışma ortamını besliyor. DEI, insanlığın ve toplumun yararına çalışırken çalışanlarımız için en iyi işveren olma taahhüdümüzün merkezinde yer alıyor. Bu doğrultuda Evrim Kuran ile hayata geçirdiğimiz ‘AstraZeneca Kapsayıcılık Okulu’ ile bir ilki gerçekleştirmekten dolayı gururluyuz. AstraZeneca’da sadece organizasyonumuzla sınırlı kalmayarak gençlerin bilinçlendirmesine yönelik çalışmalarımıza devam etmekte kararlıyız.” açıklamasında bulundu.

Yorum yaz