İLAÇ ENDÜSTRİSİİNSAN KAYNAKLARIKARİYER

Mehmet Şengün, AstraZeneca Türkiye Medikal Mükemmellik Müdürü oldu

AstraZeneca Türkiye'de Solunum, Aşı, İmmün Terapiler Grup Medikal Müdürü olarak görev yapan Mehmet Şengün, 1 Nisan 2024 tarihi itibarıyla Medikal Mükemmellik Müdürü görevine atandı.
AstraZeneca Türkiye’de Solunum, Aşı, İmmün Terapiler Grup Medikal Müdürü olarak görev yapan Mehmet Şengün, 1 Nisan 2024 tarihi itibarıyla Medikal Mükemmellik Müdürü görevine atandı.

Mehmet Şengün, yeni görevinde dış ve iç paydaşların bilimsel deneyiminde tüm tedavi alanlarında koçluk ve mentorluk yaparak mükemmelliği sağlamaya, süreçleri ve sistemleri optimize etmeye odaklanacak. Çalışma yöntemlerini iyileştirmeye yönelik alanları ve fırsatları belirleyerek medikalde mükemmelliğin geleceğini şekillendirmek için çapraz fonksiyonlarla da birlikte çalışacak olan Şengün, değişen sektör ihtiyaçlarına hızlı uyum sağlayabilecek çevik bir medikal departman yapısı oluşturulmasına liderlik edecek.

Lisans eğitimini Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesinde tamamlayan Mehmet Şengün, kariyerine T.C. Sağlık Bakanlığında hekim olarak başladı. Önce koruyucu sağlık hizmetleri alanında, sonrasında ise Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü olarak görev aldı. Kızılay bünyesindeki Kan Merkezi Müdürlüğünün ardından Abbvie’de Bölgesel Medikal Yönetici pozisyonunda görev yaptı. 2015 yılında onkoloji tedavi alanında Bölgesel Medikal Yönetici olarak AstraZeneca’ya katıldı. Kıdemli Medikal Yönetici/Medikal Mükemmellik Proje Lideri görevlerinin ardından 2020 yılından itibaren solunum ve yerleşik ürünlerden sorumlu Grup Medikal Müdür görevini yürüttü. Aşı ve immün terapiler medikal ekibinin kurulmasını sağlayan Şengün, yeni görevine atanmadan önce en son Solunum, Aşı ve İmmün Terapilerden Sorumlu Grup Medikal Müdür olarak görev yapıyordu.

Yorum yaz