İLAÇ ENDÜSTRİSİİNSAN KAYNAKLARIKARİYERÖNE ÇIKANLAR

Merck Türkiye’den Global Atama: Egemen Bilgin META Bölge Direktörü Oldu

Merck Türkiye’de gerçekleşen yeni bir global atamayla Egemen Bilgin, 1 Nisan 2026 itibarıyla Merck Hasta Güvenliği Orta Doğu, Türkiye ve Afrika (META) Bölge Direktörü pozisyonuna atandı.

Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunu olan Bilgin, aynı üniversitede Farmakoekonomi ve Farmakoepidemioloji alanlarında yüksek lisansını, Toksikoloji alanında ise doktorasını tamamladı.

2022 yılında Merck Türkiye’ye katılan Egemen Bilgin, Lokal Hasta Güvenliği Sorumlusu ve Güney Afrika Organizasyonu’nda Farmakovijilans Müdürü olarak görev aldı. Bu görevleri kapsamında ilaç güvenliği süreçlerinin yönetimi, denetimi ve regülasyonlara uyumun sağlanmasında aktif rol üstlendi.

Mevcut sorumluluklarına ek olarak, Şubat–Temmuz 2025 döneminde Global Hasta Güvenliği İzleme Ekibi’nde Hasta Güvenliği Proje Yöneticisi olarak görev yapan Bilgin, bu süreçte global hasta güvenliği izleme faaliyetlerine katkı sağlayarak uluslararası deneyimini güçlendirdi.

Egemen Bilgin, 1 Nisan 2026 itibarıyla Merck Hasta Güvenliği Orta Doğu, Türkiye ve Afrika (META) Bölge Direktörü pozisyonuna atandı. Bu atamayla birlikte, son yedi yılda Merck Türkiye’den yurtdışı görevlere atanan çalışan sayısı 13’e ulaştı.

Comment here