BANKACILIK & SİGORTACILIK

Anadolu Sigorta çok özel bir proje için adım attı.

Tüm dünyada koronavirüs salgını ile mücadele devam ederken sürdürülebilirliğin önemi gün geçtikçe daha net ortaya çıkıyor. Sektörde fark yaratan uygulamalarıyla dikkat çeken Anadolu Sigorta da bu dönemde yine öncü bir uygulamaya imza atarak sürdürülebilirliğin altını bir kez daha çizdi. Bu kapsamda Escarus danışmanlığında, çevresel, ekonomik ve sosyal sürdürülebilirlik faktörlerinin şirket yönetiminde ve ürün/hizmet süreçlerinde bir bütün olarak gözetilmesi; bu faktörlere bağlı risklerin ve fırsatların etkin bir biçimde yönetilmesini amaçlayan bir Çevresel ve Sosyal Yönetim Sistemi Projesi (ÇSYS) başlatıldı.

Anadolu Sigorta’nın sürdürülebilirlik yaklaşımını iş süreçlerinin bir parçası haline getirmek amacıyla başlattığı projeyle, sigortalama ve fon yönetimi süreçlerinde ekonomik sürdürülebilirliğin yanı sıra çevresel ve sosyal sürdürülebilirliğin de gözetilmesine yönelik bir sistem kurgulanması amaçlanıyor. Bu projeyle Anadolu Sigorta’nın sigortacılık faaliyetleri ile çevresel ve sosyal risk yönetimi konularının entegrasyonu sağlanacak.

Anadolu Sigorta’nın,  sürdürülebilirlik anlayışını şirket politikalarına dahil ederek bu kapsamda pek çok proje hayata geçirdiğini belirten Anadolu Sigorta I. Genel Müdür Yardımcısı Filiz Tiryakioğlu, “Sürdürülebilirlik konusu uzun zamandır önemli gündem başlıklarımızdan biri. Bu konuyu daha sistematik bir şekilde ele alıp, somut adımlar atmak için geçtiğimiz yıl Sürdürülebilirlik Komitesi’ni kurduk. Sürdürülebilirlik, Çevre ve İklim Değişikliği gibi Politikalar yayımlayarak başlattığımız sürdürülebilirlik çalışmalarını, Çevresel ve Sosyal Risk Yönetim Sistemi Projesi ile devam ettiriyoruz. Ekonomik performansın yanı sıra çevresel ve sosyal etkilere yönelik performansın da paydaşlarla şeffaf biçimde paylaşıldığı yıllık Sürdürülebilirlik Raporlamalarımızın yanında, uluslararası standartlar ve iyi uygulamalar ile uyumlu olarak kurgulanacak, Çevresel ve Sosyal Risk Yönetim Sistemi projemiz ile sektörde bu konudaki öncü rolümüzü sürdürmüş olacağız” dedi.