ENDÜSTRİSOSYAL SORUMLULUK

NIVEA Türkiye’den, salgınla ön saflarda mücadele eden sağlık çalışanlarına destek.

NIVEA Türkiye, Lokman Hekim Sağlık Vakfı ile birlikte hayata geçirdiği proje kapsamında, salgınla mücadelede en ön saflarda görev alan sağlık personelinin kullanımı için 4 milyon TL tutarındaki NIVEA kremi pandemi hastanelerine ulaştırdı.

Dünyanın lider cilt bakım markalarından NIVEA Türkiye, Lokman Hekim Sağlık Vakfı ile birlikte yürüttüğü projeyle, yoğun dezenfektan kullanımına bağlı olarak ellerde, yoğun maske kullanımıyla da yüzlerde  oluşabilecek tahrişi ve kuruluğu gidermeleri için bağışladığı ürünleri Koronavirüs tedavisi yürütülen hastanelerde görevli sağlık personeline ulaştırdı.

Konuyla ilgili bilgi veren NIVEA Beiersdorf Türkiye Genel Müdürü Mustafa Birhan Hazer, “Her açıdan zorlu bir dönemden geçiyoruz. Kuşkusuz salgınla savaşta en büyük mücadeleyi sağlık çalışanları veriyor. Yaşadığımız bu zor zamanlarda, büyük özveri ve fedakârlık göstererek gece gündüz demeden halk sağlığını korumak için çalışan sağlık çalışanlarının yoğun dezenfektan kullanımından kaynaklı oluşabilecek cilt hasarlarını gidermelerine yardımcı olmayı amaçladık. NIVEA olarak Türkiye’de 100 yılı aşkın süredir faaliyetlerimizin tamamında, çalışanlarımızın ve toplumun sağlığını her şeyin önünde tutuyor ve bu doğrultuda hareket ediyoruz. Ülke olarak yaşanan pek çok zorluğun üstesinden dayanışma ve yardımlaşma ruhuyla gelmeyi başardık, salgınla savaşta da üzerimize düşen sorumlulukların bilincindeyiz ve her türlü desteği vermeye hazırız. Bu doğrultuda yaklaşık 4 milyon TL’lik ürünü karşılık beklemeden sağlık personeline ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. En büyük dileğimiz bu zorlu dönemi en az hasarla tamamen geride bırakıp, sağlıklı ve güzel günlere kavuşmak.” dedi.

Lokman Hekim Sağlık Vakfı’nın Genel Müdürü Leyla Şeker de, 1986 yılında idealist hekimler tarafından sağlık hizmetine ihtiyaç duyan kişilere maddi kaygı duymaksızın hizmet sunmak amacıyla kurulan vakfın, bu dönemde doktorlara destek olmak için çalışmalarına ağırlık verdiğini belirtti. Şeker, “Bu zorlu dönemde toplumun her kesiminden yapılan yardımlar sağlık çalışanları için büyük bir moral kaynağı oldu. Bu zorlu günleri de güçlü dayanışma örnekleriyle geride bırakacağımıza inanıyor, bu tür projelerin örnek olmasını diliyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.