İLAÇ ENDÜSTRİSİ

Av. Nevin Öztürk, Boehringer Ingelheim Türkiye’nin uyum direktörü oldu

Boehringer Ingelheim Türkiye’de Yönetim Kurulu Üyeliği ve Hukuk ve Uyum Direktörü olarak görev yapan Nevin Öztürk, Boehringer Ingelheim’ın Almanya’da yer alan Genel Merkezi’ne Hayvan Sağlığı/ Etik Uyumluluk Ekibi’nde görev almak üzere Kıdemli Uyumluluk Müdürü olarak atandı. 

Mesleğinde 13 yıllık deneyimi olan ve farklı firmalarda görev alan Nevin Öztürk, son olarak Nestle Türkiye‘de kıdemli hukuk müşaviri ve hukuk çözüm ortağı olarak görevini sürdürüyordu. 16 Mart 2020 tarihi itibarıyla Boehringer Ingelheim Türkiye’deki görevinin başına geçen Öztürk, aynı zamanda Boehringer Ingelheim Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi de oldu.

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Nevin Öztürk, Yüksek Lisans eğitimini Queen Mary, University of London’da fikri mülkiyet üzerine tamamladı. Kariyerine 2007 yılında Korhan Engindeniz Avukatlık Bürosu ile başlayan ve ardından Gün+Partners Avukatlık Bürosu’nda avukat olarak görev yapan Öztürk, sonrasında ING Sigorta’da hukuk müşaviri ve Nestle Türkiye’de kıdemli hukuk müşaviri ve hukuk çözüm ortağı olarak görev almıştı.