İLAÇ ENDÜSTRİSİ

Gilead Sciences Türkiye ekibi büyüyor, genişliyor

Ahmet Bilgiç, Gilead Türkiye Pazara Erişim Direktör Yardımcısı oldu

Ahmet Bilgiç, Gilead Türkiye Pazara Erişim Direktör Yardımcısı oldu

Dünyada 38’den fazla ülkede faaliyet gösteren bilim şirketi Gilead Sciences, Türkiye’deki ekibini genişletmeye devam ediyor. HIV/AIDS, Hepatit B, Hepatit C, hematoloji, enflamasyon, onkoloji ve sistemik mantar enfeksiyonları alanlarında önde gelen yenilikçi bir ilaç şirketi olarak tedavi, koruma, her basamakta tedaviye ulaşım ile yeni tedavi araştırmaları alanlarında ilerlemeler sağlayan Gilead Sciences’ın Türkiye ekibine 10 Ağustos itibarıyla katılan Ahmet Bilgiç, Türkiye Pazara Erişim Direktör Yardımcısı görevini yürütecek.

Profesyonel iş hayatına 2003-2005 yılları arasında Amerika, The Oil Depot’da pazarlama müdürü olarak başlayan Ahmet Bilgiç, sonrasında kariyerine sağlık sektöründe devam etti. Sırasıyla, Tepe Teknoloji Servisleri şirketinde proje müdürü, TCHealth Bilgi Teknolojileri’nde sağlık yönetimi ve finansman danışmanı, Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği (AİFD), Allergan ve Novo-Nordisk’de pazara erişim müdürü olarak görev yaptı. Gilead öncesi son olarak Sanofi Türkiye’de pazara erişim lideri olarak fiyatlandırma ve geri ödeme alanlarında stratejilerin geliştirilmesi ve hayata geçirilmesi sorumluluğunu üstlendi.

15 yıldır sağlık sektöründe çeşitli firmalarda farklı görevler üstlenen Ahmet Bilgiç, Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi mezunu ve Dowling Üniversitesi’nde MBA programını tamamladı. Halen AİFD geri ödeme çalışma grubu başkanı olarak erişim faaliyetlerinde aktif olarak rol almaktadır.