İLAÇ ENDÜSTRİSİİNSAN KAYNAKLARIKARİYER

Gamze Ekici, Lilly İlaç Türkiye ve Global Ruhsatlandırma Direktörü oldu

Lilly İlaç'ta Global Ruhsatlandırma Direktör Yardımcısı olarak görev yapan Gamze Ekici, mevcut global sorumluluklarına ek olarak Türkiye ruhsatlandırma ekibine liderlik etmek üzere Türkiye ve Global Ruhsatlandırma, Uluslararası Direktörü olarak atandı. 
Lilly İlaç’ta Global Ruhsatlandırma Direktör Yardımcısı olarak görev yapan Gamze Ekici, mevcut global sorumluluklarına ek olarak Türkiye ruhsatlandırma ekibine liderlik etmek üzere Türkiye ve Global Ruhsatlandırma, Uluslararası Direktörü olarak atandı.

Lilly İlaç’ta gerçekleşen atamanın ardından Gamze Ekici, mevcut global ruhsatlandırma (GRA) sorumluluklarına ek olarak Türkiye ruhsatlandırma ekibine liderlik etmek üzere Türkiye ve Global Ruhsatlandırma, Uluslararası Direktörü rolünü üstlenecek. Ekici aynı zamanda Türkiye yönetim kurulu üyesi olarak görev alacak ve fonksiyonlar arası ekiplerle yakın iş birliği içinde Türkiye ruhsatlandırma stratejisinden ve uygulamasından sorumlu olacak.

Gamze Ekici kimdir?

2008 yılında Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun olan Gamze Ekici, 2008-2010 yılları arasında Eczacıbaşı Baxter ruhsatlandırma departmanlarında Ruhsatlandırma ve Farmakovijilanstan sorumlu Uzman Yardımcısı olarak görev aldıktan sonra, Lilly Türkiye’ye 2010 yılında Ruhsatlandırma Uzmanı olarak katıldı. 2012 yılında Kıdemli Ruhsatlandırma Uzmanı rolüne ve 2017 yılında Türkiye Ruhsatlandırma ekibinin yönetiminden sorumlu olduğu Ruhsatlandırma Müdürü rolüne terfi etti.  Şubat 2020- Temmuz 2021 tarihleri arasında Türkiye Ruhsatlandırma Müdürü görevinin yanı sıra Global Ruhsatlandırma – Uluslararası Bölge ekibinde  Kuzey Doğu Afrika, Kuzey Batı Afrika ve Türkiye Ruhsatlandırma Departmanlarının bölge danışmanlığını yaptığı 15 aylık bir görevlendirme (STA) aldı. Ekici, yeni rolünden önce son olarak Temmuz 2021’de Orta Doğu (MEA), Afrika (SASSA) ve Türkiye Ruhsatlandırma ekiplerinden sorumlu Global Ruhsatlandırma Direktör Yardımcısı görevine terfi etti.

Yorum yaz