İLAÇ ENDÜSTRİSİSAĞLIKSOSYAL SORUMLULUK

Lilly İlaç gönüllüleri hep bir ağızdan kitaplara ses veriyor

Lilly İlaç gönüllüleri hep bir ağızdan kitaplara ses veriyor

Lilly İlaç gönüllüleri kitaplara ses veriyor.

Lilly İlaç Türkiye Gönüllüleri, Gönüllülük Günü kapsamında Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM) tarafından tasarlanan internet kütüphanesi projesine gönüllü okuyucu olarak destek verecek.

Tüm dünyadaki insanların yaşamlarını iyileştiren ilaçlar yaratmak için, insana verilen değeri keşif ile birleştiren Lilly İlaç, kurumsal sosyal sorumluluk bilincinin bir yansıması olarak her yıl tüm dünyada düzenlediği Gönüllük Günü kapsamında, Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM) bünyesindeki internet kütüphanesi projesine gönüllü okuyuculuk ile destek olacak.

Lilly İlaç gönüllüleri hep bir ağızdan kitaplara ses veriyor
Lilly İlaç Kurumsal İlişkiler Direktörü Gamze Gürses

Lilly Türkiye gönüllüleri, bu seneki Gönüllülük Günü’nde görme engelli bireylerin daha fazla sesli kitaba erişimlerini sağlayabilmek amacıyla kitaplara ses verecekler.

Lilly Türkiye’nin bu yılki Gönüllülük Günü etkinliğini değerlendiren Lilly İlaç Kurumsal İlişkiler Direktörü Gamze Kuzucu Gürses şunları söyledi: “Lilly gönüllüleri olarak, globalde 2008’den bu yana 65 ülkede gönüllülük çalışmaları gerçekleştirdik ve 1,2 milyon saati gönüllülük faaliyetlerine ayırdık. Lilly İlaç olarak amacımız, GETEM’in çok değerli projesi gönüllü okuyuculuk aracılığıyla imkanımız dahilinde en yüksek sayıda kitabı seslendirerek, daha fazla sayıda görme engelli bireyin sesli kitaplara erişimini kolaylaştırmak ve yaşadığımız topluma katkı sağlamaktır.”

Lilly İlaç hakkında 

Tüm dünyadaki insanların yaşamlarını iyileştiren ilaçlar yaratmak için, insana verilen değeri keşif ile birleştirmek amacıyla 1876 yılında ABD’de kurulmuş olan Lilly, 140 yılı aşkın süredir devam eden güçlü bir mirasa sahiptir. Dünya çapında yaklaşık 34.000 çalışanı olan Lilly’nin, 8 ülkede üretim tesisi bulunmakta ve ürünleri 120 ülkede pazarlanmaktadır. Araştırma ve geliştirme alanında 7900’den fazla çalışanı ve 8 ülkede Ar-Ge merkezi bulunan Lilly, 55’ten fazla ülkede klinik araştırmalar yürütmektedir. Lilly, Türkiye’deki faaliyetlerine 1950’lerde, ürünlerinin bir Türk şirketi ortaklığında üretilip dağıtılmasıyla başlamış, 1993 yılında bu çalışmalarını Lilly İlaç Ticaret Ltd. Şti. çatısı altında toplamıştır. O tarihten bu yana Lilly, Türkiye’de, diyabet, endokrinoloji, osteoporoz, merkezi sinir sistemi hastalıkları, onkoloji, psoriasis ve erkek sağlığı alanlarında çeşitli ürünlerini Türk tıbbının kullanımına sunmaktadır. Tüm dünyadaki insanların yaşamlarını iyileştiren ilaçlar yaratmak için, insana verilen değeri keşif ile birleştiren Lilly, kurumsal sosyal sorumluluk bilincinin bir yansıması olarak her yıl tüm dünyada düzenlediği Gönüllük Günü kapsamında, Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM) bünyesindeki internet kütüphanesi projesine gönüllü okuyuculuk ile destek olacak.