İLAÇ ENDÜSTRİSİSAĞLIK

Dr. Özdemir Şengören, Astellas Türkiye Genel Müdürü oldu

Dr. Özdemir Şengören, Astellas Türkiye Genel Müdürü oldu

Astellas İlaç Türkiye’ye Deneyimli Genel Müdür

Astellas İlaç Türkiye’nin yeni genel müdürü, 20 yılı aşkın süredir ilaç sektörü deneyimi olan ve birçok önemli ilaç şirketinde üst düzey görev alan Dr. Özdemir Şengören oldu. Görevini İstanbul’da yürütecek olan Şengören, Astellas Uluslararası Pazarlar Başkanı Claus Zieler’e bağlı olarak çalışacak.

Astellas Uluslararası Pazarlar Başkanı Claus Zieler, Türkiye’nin Astellas için kritik öneme sahip bir ülke olduğunun altını çizdi. Özdemir Şengören’in ticari operasyonlardaki engin deneyiminin ve etkileyici geçmişinin, yenilikçi bilimi hastalar için değere dönüştürme yolundaki ivmelerini artıracağına inandığını belirtti.

Dr. Özdemir Şengören ise önemli yeniliklerin olduğu bir dönemde Astellas’a katılmaktan dolayı heyecanlı olduğunu söyledi.    Hastaların karşılanmamış tıbbi ihtiyaçlarına çözümler sunmaya odaklanan, mükemmellik tutkusu ile bu amaç için çalışan bir organizasyona liderlik etme fırsatına sahip olduğu için onur duyduğunu ifade etti.

Dr. Özdemir Şengören, pazara erişim, satış ve pazarlama, ürün yaşam döngüsü yönetimi, ortaklık yönetimi ve iş geliştirme alanlarında başarılı bir geçmişe sahip. Daha önce sırasıyla Abbott, Wyeth ve Merck gibi uluslararası şirketlerde yönetici pozisyonlarında görev aldı. Belçika merkezli bir biyofarmasötik şirket olan UCB’de Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Bölge Başkanı olarak görev yapan Şengören, son olarak İstanbul merkezli bir ilaç şirketi olan Farma-Tek’te Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalıştı. kariyeri boyunca inovasyon ve dürüstlüğü odağına koyan, yüksek performanslı ekipleri yöneten, ilham verici bir lider olarak tanınıyor. Dr. Özdemir Şengören, 5 Ekim’den itibaren Astellas İlaç Türkiye Genel Müdürü olarak göreve başladı. Bir tıp doktoru olan Özdemir Şengören, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezundur.