AR&GEENDÜSTRİİLAÇ ENDÜSTRİSİKONGRESAĞLIK TEKNOLOJİLERİTEKNOLOJİYENİ ÜRÜNLER

Editörden: Avatarlı, 3D interaktif toplantılardan izlenimler

Editörden: Avatarlı, 3D interaktif toplantılardan izlenimler

Digimeet

Günümüzde sanal toplantılar çok revaçta.

Mutlaka izlemelisiniz:

Bir toplantı, kongre alanı düşünün, her şey sanal ama sesler ve siz gerçeksiniz. Girişte kayıtla birlikte avatarınızı oluşturuyorsunuz, saçınız, sakalınız, tarzınız ve seçimlerinizle oluşturduğunuz avatarınız… Kapıdan içeriye girdiğinizde büyük bir amfi tiyatro. Konuşmacı değilseniz tribüne, konuşmacıysanız sahneye ilerliyorsunuz. Sahnedeyseniz sunum yapabiliyor, gelen soruları cevaplayabiliyorsunuz, tıpkı gerçek kongredeki gibi… İnteraktif toplantı yani.

İzleyici iseniz tribünde beğendiğiniz yere oturabiliyor, el sallayabiliyor, alkışlayabiliyor, soru sorabiliyorsunuz. Verilen arada bir kokteyl masası etrafında arkadaşlarınızın avatarlarıyla bir araya gelip tıpkı kongrelerde olduğu gibi, sohbet edebiliyorsunuz. Sesleriniz tıpkı gerçek hayattaki gibi yaklaştıkça belirginleşiyor, uzaklaştıkça belirsizleşiyor ve kayboluyor.

Stand alanını merak ediyor musunuz?

Hemen bir yönlendirme tabelasıyla işaret edilen stand alanına geçebiliyor, tıpkı gerçek kongredeki gibi stand aktivitelerine katılabiliyor, sunumları izleyebiliyor, standda görevli firma temsilcisinin avatarıyla sohbetler edebiliyor ya da ürünler hakkında bilgi sahibi olabiliyorsunuz. Dilerseniz standda dönen sunumu yükleyebiliyorsunuz. Ha, bu arada, stand giydirmeleri ve tasarımları da tıpkı gerçek hayattaki gibi.

Arkadaşlarınızla yalnız kalmak isterseniz…

Hemen stand alanının yanında konuşlanmış locaya giriyorsunuz 3, 4 arkadaş ve o locanın dışındakilerin asla duyamayacağı şekilde sohbetlerinizi, tartışmalarınızı yapabiliyorsunuz. O sırada locanın dibinden geçen çok yakın görüştüğünüz ama konuşmanızı duymasını istemediğiniz arkadaşınız ya da herhangi bir katılımcı, görevli, asla konuştuklarınızı duyamıyor.

Şaka değil, gerçek… Gerçek ama sanal…

Şimdi artık tüm kongrelerin, eğitim toplantılarının, fuarların bu şekilde düzenlenme eğiliminde olduğu gerçeğiyle yüzleşme ve 3D interaktif toplantılara alışma zamanı. Hem maliyet etkin olması, hem teknoloji ürünü olması, hem sağlam bir Ar-Ge ile ortaya çıkmış olması, hem de eğlenceli, user friendly ve trendy olması ve tabi uzaktan, sosyal izolasyona uygun, sağlıklı olması, en büyük avantajları özellikle içinde olduğumuz pandemi döneminde.

Ülkemizde bu tür uygulamaların öncüsü, Digidea… Digidea; kreatif, medikal ve dijital, sağlıklı fikirler olarak konumluyor kendini ve sağlıklı fikirler üretmek konusunda epey yol aldıkları ortada. Daha 2018 Nisan’ında 1 yıllık Ar-Ge ile ilk yerli canlı yayın çözümü Digimeet‘i ortaya çıkarmışlar ve dünyanın pek çok ülkesinden bir sürü toplantıya, canlı yayına imza atmışlar. Siz de teknolojik etkinlikleri merak ediyor ve teknolojik projelere ihtiyaç duyuyorsanız Digidea ile iletişime geçmenizi öneririm.

Sağlıklı günler dilerim,
Ahmet Örs

Medikal, Kreatif, Teknolojik, Sağlıklı Fikirler