BİR KONU BİR KONUKEDİTÖRÜN ÖNERİSİKİTAPYAŞAM

Dr. Buket Arbatlı: Erkeklere Her Şey Anlatılmaz

Dr. Buket Arbatlı: Erkeklere Her Şey Anlatılmaz

BİR KİTAP, BİR YAZAR

Buket Arbatlı ilk öykü kitabı Erkeklere Her Şey Anlatılmaz‘da kadınlığın binbir türlü haline yakından bakıyor; sakınmanın kırık sesini cesaretin sözüne, kasvetin karanlığını öfkenin alazına dönüştüren satırlarıyla kadınlar arasındaki gizli lisanın tercümanlığına soyunuyor. Arbatlı’nın kalemine her öyküsünde bambaşka bir kadın, bambaşka bir yeryüzü hali takılıyor.

Metreslik müessesinin son örneklerini, ölümün sınırında dostlukları, ailenin bazen nasıl acımasız olabileceği, dipsiz kuyuya en yüksekten düşmüşken hiç beklenmedik yerden gelen ışığı, hastalığın insan ruhunda açtığı yaraları göreceksiniz. Bütün bunlara rağmen kahramanlar güçlü, onlar için hep bir kapı var. Kah tanıma şansı bulamadığı anneden kalan son hatırayı yoldaş kabul ettiği kişiye hediye ederek kah saplantısını avuçlarını parçalama pahasına öldürerek, kah kristal reçel kavanozunu camdan fırlatarak ayakta kalıyorlar. Onlar kitap sayfalarında unutulmuş gül yaprakları gibi görünse de içlerinde kaya sertliğine sahipler.

“Ne olabilir ki? Cam küreye hapsedilmiş oyuncaklarız. Üstümüze kar yağıyor, kimseye görünmediğini sanan minik bebekler, el ele yavaşça dönüyoruz. Neredesin diye soruyor biri karanlıktan. Özledim.”

Dr. Buket Arbatlı: Erkeklere Her Şey Anlatılmaz
Dr. Buket Arbatlı’nın kalemine her öyküsünde bambaşka bir kadın, bambaşka bir yeryüzü hali takılıyor.

Buket Arbatlı Kimdir? 

Buket Arbatlı, 1966’da Burdur’da doğdu. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden  mezun oldu. Radyasyon onkolojisi uzmanlığından sonra uzun yıllar ilaç sektöründe yönetici olarak çalıştı. Halen Liv Hospital Ulus’ta tıbbi direktör olarak çalışmaktadır. Öyküleri Notos, Öykü Gazetesi, Sözcükler dergilerinde ve Oggito websitesinde yayımlandı. Evli ve bir çocuklu olan Buket Arbatlı, Anadolu şehrinde geçen çocukluğunun, Kurtuluş’ta yaşadığı dönemin, dünyanın bir çok ülkesinde bulunmanın, hastanelerde insanoğlunun yaşadığı her türlü azabın  şahidi olmanın bu kitaba olan büyük katkısının farkındadır.