İLAÇ ENDÜSTRİSİ

Burcu Bartan, Berko İlaç’ta ürün müdürü oldu

Dört grup olarak çalışmalarını sürdüren Berko İlaç pazarlama departmanına, dahiliye, ortopedi ve FTR alanlarından sorumlu ürün müdürü olarak Burcu Bartan atandı.

Medikal, Kreatif, Teknolojik, Sağlıklı FikirlerBERKO İLAÇ PAZARLAMA DEPARTMANINDA ATAMA 

Yenilikçi bakış açısı, 800’e yakın çalışanı ve dünya standartlarında 3 fazdan oluşan 21 bin metrekarelik üretim tesisleriyle “sağlıklı yarınlar” için üreten Berko İlaç, 2019 yılının sonunda kurduğu yeni grubuyla kadrolarını büyüttü.

Dört grup olarak çalışmalarını sürdüren Berko İlaç pazarlama departmanına, dahiliye, ortopedi ve FTR alanlarından sorumlu ürün müdürü olarak Burcu Bartan atandı.

Trakya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlayan Burcu Bartan, Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi Pazarlama Bölümü’nde yüksek lisans yaptı. Ardından Anadolu Üniversitesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü’nden mezun oldu. İlaç sektöründeki kariyerine 2006 yılında Münir Şahin İlaç satış departmanında başlayan Bartan, daha sonra Novo Nordisk, Schering-Plough İlaçları’nda ürün uzmanı ve Roche İlaç’ta onkoloji ve hematoloji alanında kıdemli ürün uzmanı olarak görev aldı. Burcu Bartan, ilaç sektöründeki satış tecrübesinin ardından kariyerine sırası ile İntrafarma İlaç’ta ortopedi ve FTR alanında ürün müdürü, Drogsan İlaçları’nda KBB ve diş hekimliği alanlarından sorumlu ürün müdürü olarak devam etti. Bartan, Berko İlaç’ta dahiliye, ortopedi ve FTR alanlarından sorumlu ürün müdürü olarak görev yapıyor.

Berko İlaç hakkında

Meslek hayatına 1970’li yıllarda eczane eczacılığıyla başlayan Ecz. Berat Beran tarafından, 1984 yılında kurulan Berko İlaç, insan sağlığı için üretmeye ve çalışmaya devam etmektedir. Berko İlaç, “Seçtiği özel kulvarda ilk ve tek olma” vizyonuyla, yenilikçi ürünlerini tıbbın hizmetine kazandırmıştır. 127 ürünü ve 800’e yakın çalışanıyla hizmet veren Berko İlaç, sağlıklı yarınlar için üretmektedir. 21 bin metrekare kapalı alanı ve yıllık 142 milyon kutu üretim kapasitesiyle Berko İlaç Üretim Tesisleri, GMP standartlarında üretim yapmaktadır ve takviye edici gıda ürünleri için FDA kaydına sahiptir.

Türkiye ilaç pazarında güçlü bir marka olan Berko İlaç, bir dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Başta ABD, Kanada ve G. Kore olmak üzere 16 ülkeye aktif ihracat yapmaktadır. Berko İlaç, ihracat alanındaki atılımlarının yanı sıra, T.C. Ekonomi Bakanlığı tarafından yürütülen ve “Global Türk Markaları” yaratmak amacıyla hayata geçirilen “Turquality Marka Destek Programı”na katılma hakkı kazanmıştır. Sosyal sorumluluk konusu öncelikleri arasında yer alan Berko İlaç, pek çok vakıf ve sivil toplum kuruluşuyla birlikte projeler yürütmektedir. “Berko Çocuk Tiyatrosu”, “Hoş Geldin Bebek” yenidoğan ünite ziyaretleri gibi başlıca projelerinin yanı sıra, Berko İlaç köy okullarının ihtiyaçlarına destek olarak ve ihtiyaç sahibi öğrencilere burslar vererek topluma katkı sağlamaktadır.

Yorum yaz