İLAÇ ENDÜSTRİSİ

Gökhan Öztürk, Gilead Türkiye Finans Direktörü oldu

Gökhan Öztürk, Gilead Türkiye Finans Direktörü oldu

Medikal, Kreatif, Teknolojik, Sağlıklı Fikirler

GILEAD TÜRKİYE FİNANS DİREKTÖRLÜĞÜNE GÖKHAN ÖZTÜRK ATANDI… 

Dünya genelinde 33 yıldır HIV/AIDS, hepatit B, hepatit C, eflamasyon, onkoloji ve sistemik mantar enfeksiyonları alanlarında yenilikçi tedaviler geliştirmeye odaklanan, 38’den fazla ülkede faaliyet gösteren bilim şirketi Gilead Türkiye Finans Direktörlüğü’ne Gökhan Öztürk atandı.

Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Gökhan Öztürk, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Muhasebe ve Denetim konusunda yüksek lisansını tamamladı. Öztürk, halen İstanbul Aydın Üniversitesi’nde finans alanında doktora tez çalışmasını sürdürmektedir.

Profesyonel iş hayatına 2001 yılında Nike Türkiye’de başlayan Öztürk, JP Morgan Safety-Kleen Holdings ve Nestle’de finans alanında farklı görev ve sorumluluklar üstlendi. 2008 yılında ilaç sektörüne Eli Lilly and Company ile geçiş yaptı. Eli Lilly Türkiye’nin Ortak Hizmetler Merkezleri, SAP ve Finans yönetim sisteminin dönüşüm sürecine liderlik etti. Güney Afrika ve Sahra Altı Afrika ülkelerinden sorumlu Finans Direktörlüğü, Almanya, Avusturya ve İsviçre Bölgesi finansal planlama ve iş entegrasyonu liderliği ve Eli Lilly Türkiye’de finans ve iş geliştirme direktörlüğü görevlerinde bulundu. Son olarak Teva Pharmaceuticals Türkiye’de CFO olarak görev yapan Gökhan Öztürk, Kasım 2020 itibariyla Gilead Türkiye Finans Direktörü olarak göreve başladı.

Gilead hakkında

Gilead, henüz karşılanmamış tıbbi ihtiyaçlar alanında yenilikçi tedaviler keşfeden, geliştiren; bunları hastaların kullanımına sunan araştırmaya dayalı bir biyofarmasötik ilaç şirketidir. Şirketin misyonu, tüm dünyada ölümcül hastalıklara yakalanmış hastaların bakımında gelişme sağlamaktır. Merkezi Foster City, California’da olan Gilead dünya genelinde 38’den fazla ülkede faaliyetlerini yürütmektedir. Gilead, 33 yıldır HIV/AIDS, hepatit B, hepatit C, eflamasyon, onkoloji ve sistemik mantar enfeksiyonları alanlarında yenilikçi tedaviler geliştirmeye odaklanmıştır. Bu hastalıkların ölümcül hastalıklar olmaktan çıkıp, yönetilebilir hastalıklara dönüştürülmesi yolundaki çabalara destek olmaktadır. Gilead, dünyanın her yerinde yaşamı tehdit eden hastalıklarla mücadele eden milyonlarca hastaya sunulan bakımı iyileştirmek için çalışmaktadır. İlaca erişimin sınırlı veya olmadığı bölgeler de dahildir. Bu ülkelerle pek çok ortak programlar yürütülmektedir. Bu sayede dünya genelinde 14 milyondan fazla kişinin Gilead’ın veya şirketin üretim ortaklarından birinin sağladığı tedaviye eriştiği tahmin edilmektedir.

Yorum yaz