FARKINDALIKSAĞLIKSTKTOPLUM SAĞLIĞI

Akciğer kanseri hastaları için doğru bilgi kaynağı!..

Akciğer kanseri hastaları için doğru bilgi kaynağı!..

AKCİĞER KANSERİYLE İLGİLİ HER ŞEY BURADA…

Kanserle Dans Derneği, Kasım ayı süresince yürüteceği akciğer kanseri farkındalık çalışmaları kapsamında hastalık süreçlerinden psikolojiye, yeni geliştirilen tedavilerden beslenmeye kadar akciğer kanserinde tüm merak edilen konuları cevaplayan dijital eğitimlerine başlıyor.

Kanser alanında Türkiye’nin önde gelen hasta dernekleri arasında yer alan Kanserle Dans Derneği, “Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı” vesilesiyle  akciğer kanseri konusuna dikkat çekmek ve farkındalık çalışmalarına destek vermek amacıyla hastalar ve hasta yakınlarına yönelik dijital eğitimler serisini 11 Kasım itibariyle başlatıyor. İlgilenen herkesin katılabildiği ve konunun uzmanları tarafından verilecek dijital eğitimlerle, pandemi sürecinde yapılacak uzaktan eğitimlerle özellikle kanser hastalarının gerekli hijyen koşullarında ve sosyal mesafeyi koruyarak doğru bilgiye erişimlerinin sağlanması hedeflenmekte.

Akciğer kanseri, dünyada ve Türkiye’ de en sık görülen kanser türü

Kanserle Dans Derneği Başkanı Sevil Gürkan yaptığı açıklamada; akciğer kanserinin dünyada ve Türkiye’ de en sık görülen ve en fazla can kaybına neden olan kanser türü olduğunu belirtti. Akciğer kanserinin dünya çapında her yıl yaklaşık 2,1 milyon insanı etkilediğini ve tahmini 1,7 milyon can kaybına neden olduğuna dikkat çekti. Akciğer kanserinin dünya çapında ve ülkemizde en fazla can kaybına neden olan kanser türü olduğunu belirten Gürkan, sigara içenlerin akciğer kanseri riskinin yaşam boyu sigara içmeyenlere göre ortalama on kat daha yüksek olduğunu vurguladı.  Gürkan “Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı dijital eğitim çalışmalarıyla dernek olarak amacımız, hastalarımızın ve yakınlarının en doğru bilgiye ulaşmalarını sağlamak, bu alanda yeni tedavi yöntemlerinden haberdar olmalarını temin etmek ve tedavi süreçlerinde yanlarında olabilmek.” dedi.

Kanserle Dans Derneği Başkanı Sevil Gürkan yapılacak olan dijital eğitimlerin; akciğer kanseri ve yeni tedavi yöntemleri, psikoloji, beslenme gibi konuları kapsayacağını belirtti. Yapılacak eğitimlerle öncelikli olarak akciğer kanserinin nedenlerine, erken teşhisin yaşamsal önemine ve immünoterapi gibi yeni geliştirilen tedavilere yönelik farkındalığın artırılmasının ana hedefleri olduğunu söyledi.  Bunun yanı sıra yapılacak çalışmayla hastalar ve hasta yakınlarının COVID-19 pandemisi sürecini rahat atlatmalarına destek verilmesinin de amaçlandığını kaydetti.

Akciğer kanseri hastaları için doğru bilgi kaynağı!..
Kanserle Dans Derneği Başkanı Sevil Gürkan

Eğitimlere Covid-19 önlemi

Gürkan, psikoloji ve beslenme konularında verilecek olan eğitimlerle takipteki kanser hastalarının psikoloji ve beslenmeye bağlı şikayetlerinin önüne geçilebilmesinin hedeflendiği aktardı. Verilecek dijital eğitimlerle COVID-19 sürecinde uzaktan bilgilendirme yoluyla hasta ve hasta yakınlarının hastane ortamına girmeden, evlerinden gerekli bilgilere erişimlerinin sağlanması mümkün olabilecek.

Dernek Başkanı Sevil Gürkan, Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında yürütülecek çalışmaların hasta ve hasta yakınlarına sağlayacağı desteğin önemine değindi. Sağlanacak destek kadar, toplumda yaratılacak olan akciğer kanseri farkındalığı için de çok değerli olduğunu vurgulayan Gürkan; “Bu projede yanımızda olan değerli hekimlerimiz Prof. Dr. Umut Demirci, Prof. Dr. Mustafa Özdoğan ve Doç. Dr. Cantürk Taşçı başta olmak üzere, projeye emeği geçen tüm eğitmenlerimize ve bu projenin hayata geçirilmesine verdiği koşulsuz destek ile katkı sağlayan BMS firmasına bir kez daha en içten teşekkürlerimizi iletmek isteriz” dedi.

İlk dijital eğitim 11 Kasım 2020’de saat 21.00’de Kanserle Dans Derneği Facebook sayfasından

İlk dijital eğitim, 11 Kasım 2020’de saat 21.00’de www.facebook.com/kanserledansdernegi sayfasından canlı olarak yapılacak. Eğitim, derneğin instagram sayfasından ve sonrasında YouTube hesabından da izlenebilecek.

Kanserle Dans Derneği hakkında

Kanserle Dans Derneği kanserde erken teşhis ve önlemeyi amaç edinmiş, kanser tedavisini hasta merkezli hale getirmek için çalışan bir hasta derneğidir. Dernek, aile bireyleri kanser hastası olan iki arkadaş tarafından 2013 yılında kurulmuştur. Ebru Tontaş ve Esra Ürkmez’ in yaşadıkları tecrübeleri paylaşma ve aynı süreci yaşayanlara destek olmaya karar vermeleriyle kurulmuştur. Kurulduğu yıldan bu yana kanser hastaları ve hasta yakınlarına yönelik çeşitli proje ve faaliyetlerde bulunmaktadır. Yurt dışı ve yurt içi hasta dernekleri işbirlikleriyle çalışmalarına devam etmektedir.

Yorum yaz