GÖZ SAĞLIĞIİLAÇ ENDÜSTRİSİSAĞLIKTIBBİ CİHAZ

Pandemide kontakt lens kullanım alışkanlıkları anketi

Pandemide kontakt lens kullanım alışkanlıkları

ANKET SONUÇLARI AÇIKLANDI

Alcon anketinin sonuçlarına göre KOVID-19 sürecinde kontakt lens kullanıcılarının %90’ı kontakt lens kullanımında normal rutinlerine dönmeye hazır. Ankete katılanların %90’ı kontakt lenslerin yaşam tarzlarını iyileştirdiğine inanmakta. Kontak lens kullanıcılarının yaklaşık %80’ini KOVID-19 sırasında kontakt lens hijyen alışkanlıkları geliştirdiğini belirtirken, bilgi kaynağı olarak dijital kanalları tercih ediyor. Kullanıcıların en güvenilir bulduğu otorite ise hekimler.
Alcon Vision Care İş Birimi Direktörü Özge Arslanalp “Bilimsel çalışmalar, hijyen koşullarına dikkat edildiği taktirde pandemide kontakt lens kullanımının gözlük kullanımından farklı olmadığını ve herhangi bir risk taşımadığını göstermektedir” dedi.

Göz sağlığı alanında dünyanın lider şirketlerinden Alcon, COVID-19 pandemisi sürecinde kontakt lens kullanımı ve bakımı üzerindeki etkisini ve pandemi sonrası tüketici beklentilerini anlamak amacıyla bu yıl Haziran ayında gerçekleştirdiği anketin sonuçlarını duyurdu. MarketVision isimli araştırma firması tarafından yürütülen ankete Avustralya, Fransa, Almanya, İtalya ve Güney Kore’den 1.511 kontakt lens kullanıcısı katıldı. Anketten kontakt lensler hakkında çıkan temel bulgular aşağıda özetlenmektedir:

  • COVID-19 sürecinde kontakt lens kullanıcılarının %90’ı kontakt lens kullanımında normal rutinlerine dönmeyi beklerken, bunların %70’i önümüzdeki 2-3 ay içinde ya da daha erken eski rutinlerine dönmeyi planlıyor.
  • Ankete katılanların %90’ı kontakt lenslerin yaşam tarzlarını iyileştirdiğine inanıyor.
  • Ankete katılan kontakt lens kullanıcılarının %94’ü bu süreçte halihazırda kullandıkları markalara sadık kaldı.

Anket sonuçlarına göre, kontakt lens kullanıcılarının çoğunun mevcut markalarına sadık kalmalarına rağmen, kullanıcıların %75’i daha iyi özelliklere sahip bir kontakt lense geçme konusuna da sıcak bakıyor. Bununla birlikte kullanıcıların %70’inden fazlası yenilikçi bir lens için daha fazla bütçe ayırmaya istekli.

Pandemide kontakt lens kullanım alışkanlıkları
Alcon Türkiye Vision Care İş Birimi Direktörü Özge Arslanalp
Desteğe hazırız

Alcon Türkiye Vision Care İş Birimi Direktörü Özge Arslanalp “COVID-19 pandemisi süresince göz sağlığı uzmanlarına ve bu alanda hizmet veren tüm ekiplere yardımcı olmaya gayret ettik. Alcon Vision Care olarak kullanıcılarımızın pandemi sürecinden etkilenmeden kontakt lenslerini kullanmaya devam edebilmeleri için her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

Arslanalp yaptığı açıklamada kontakt lensler alanında çalışan göz sağlığı uzmanlarının pandemi süresince kontakt lens kullanımına ilişkin kullanıcıları en doğru şekilde bilgilendirmelerini önemsediklerini kaydetti. Yapılan bilimsel araştırmalarda hijyen koşullarına dikkat edildiği taktirde kontakt lens kullanımının herhangi bir risk taşımadığını vurgulayan Özge Arslanalp “Bununla birlikte kontakt lens yerine gözlük kullanımının pandemiden koruyacağına dair bilimsel bir kanıt bulunmamakta. Aksine, hem gözlük hem de kontakt lens kullanımı için benzer şekilde hijyen kurallarına uymanın önemi vurgulanmaktadır. Ayrıca, COVID-19 pandemi süresince kullanıcıların hastalıktan korunmak için gerekli ve oldukça önemli olan maske, siperlik gibi koruyucu ekipmanları gözlük ile beraber kullanması sırasında gözlük camlarında buğulanma  olabilmektedir. Bu yüzden kullanıcıların, maske,siperlik gibi koruyu ekipmanları kontakt lens ile beraber kullanması, nefes alıp verme ile oluşan buğulanmayı engellemede fayda sağlayacaktır” dedi.

Doktorlar güvenilir otorite ve dijital bilgi kaynakları revaçta

Anket katılımcıları göz sağlığı konusunda hekimleri güvenilir bir otorite olarak gördüklerini belirtti. Ankette ortaya çıkan bir başka ilgi çekici bulgu ise dijital haberleşme ile ilgiliydi. Anket katılımcıları arasında, özellikle genç ve orta yaşlı katılımcıların, kontakt lens kullanımına ilişkin web sitesi sitesi, e-posta, sanal haber bültenleri, sanal uygulamalar veya metin mesajları yoluyla bilgilendirilmeyi tercih ettikleri görüldü.

Anket sonuçlarına yansıyan bir diğer dikkat çekici husus da kontak lens kullanıcılarının yaklaşık %80’inin COVID-19 sırasında kontakt lens hijyen alışkanlıklarını geliştirmesi oldu. Bu alışkanlıkların başında kontakt lenslerin takılmadan veya çıkartılmadan önce ellerin yıkanması ve kontakt lens firmalarının önerdiği şekilde lenslerin değiştirilmesi yer almakta.

Yorum yaz