İLAÇ ENDÜSTRİSİ

Roland Gombas, Novartis Türkiye İlaç ve Ülke CFO oldu

Roland Gombas, Novartis Türkiye İlaç ve Ülke CFO oldu

Novartis Türkiye’ye Yeni CFO

Novartis Türkiye Ülke Finans departmanına yeni bir atama yapıldı. 2017 yılından bu yana Novartis Türkiye İlaç ve Ülke CFO’su görevini sürdüren Petra Wittlin’in Novartis Almanya’ya atanmasının ardından, Kasım 2020 itibarıyla Novartis Türkiye İlaç ve Ülke Finans Direktörlüğü (CFO) görevine Roland Gombas getirildi.

Roland Gombas, İsviçre Luzerne Üniversitesi İşletme bölümü ve İngiltere Abertay Üniversitesi Yönetim bölümlerinden üstün başarıyla mezun oldu. 2011 yılında INSEAD’de Yöneticiler için İşletme (EMBA) yüksek lisans programını tamamladı. Kendisi aynı zamanda yetkili finansal analisttir. Gombas, kariyerine 2000 yılında ABB’de işletme danışmanı olarak başladı. Ardından Hoerbiger’de grup kontrol başkanı olarak çalıştı. Gombas, Novartis’e 2006 yılında katıldı. Novartis’te Çin BPA Başkanlığı, Sıtma Girişimi Global Finans Başkanlığı ve APMA bölgesi BPA Başkanlığı olmak üzere finans alanında artan sorumluluklarla çeşitli görevler üstlendi. Türkiye’ye atanmasından önce, Novartis Hollanda’da CFO olarak çalışıyordu.

Novartis hakkında

Sağlık alanında dünyanın önde gelen kuruluşlarından biri olan Novartis, Türkiye’de de ilaç sektörünün lider firmalarından biri. Merkezi İsviçre’nin Basel kentinde bulunan Novartis bilim ve teknolojiyle geliştirdiği dönüştürücü tedaviler ve yenilikçi ilaçlar ile jenerik ve biyobenzer ilaçlardan oluşan geniş ürün portföyüyle hastaların ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için çalışıyor. Yenilikçi ilaç geliştirme alanında Ar-Ge yatırımlarıyla dünyanın önde gelen firmaları arasında yer alan Novartis, ürünlerini dünya çapında 750 milyondan fazla kişiye ulaştırarak yeni tedavilerin geniş kitlelere erişimini sağlıyor. 2019 yılında Novartis Grup, 47,4 milyar dolarlık net satış rakamı elde etti. Dünya genelinde 145’in üzerinde ülkede faaliyet gösteren Novartis, tüm grup şirketlerinde yaklaşık 109.000 kişiyi istihdam ediyor. Novartis, Türkiye’de 2.000’in üzerinde çalışanı ile 1955 yılından bu yana üretim, pazarlama ve ilaç Ar-Ge’si faaliyetlerini yürütüyor.

Novartis Türkiye’yi sosyal medyada takip edebilirsiniz:

https://www.instagram.com/novartisturkiye/

https://twitter.com/NovartisTurkiye

http://www.youtube.com/user/NovartisTurkiye

http://www.flickr.com/photos/novartisturkiye

https://www.facebook.com/NovartisTR/

Yorum yaz