ECZACILIKTOPLUM SAĞLIĞI

Eczacılar, kişisel ve mesleki gelişimleri için sempozyumda!

Eczacılar, kişisel ve mesleki gelişimleri için sempozyumda!

PANDEMİNİN E HALİ, ECZACILIKTA GÜNCEL GELİŞMELER SEMPOZYUMU BAŞLADI…

Sempozyumun açılışına ilişkin düzenlenen online basın bilgilendirme toplantısını Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. R. Armağan Ener yaptı. Ecz. Armağan ener şöyle konuştu: “İnsanlar arasında, çeşitli ürünlerin, düşüncenin, bilginin yayıldığı kadar, hastalıklara neden olan mikropların, virüslerin de aynı hatta daha büyük bir hızla yayılabileceğini ve sonuçlarının da çok ağır olacağını hep birlikte gördük; yaşıyoruz…Tarih bir kez daha “Her işin başı sağlık” atasözünü doğruladı ve bizlere insanlık adına, insan sağlığı adına bir görev yükledi. Biz eczacılar ettiğimiz yemin ve etik meslek anlayışımıza bağlı 1. Basamak Sağlık Hizmet sunucuları olarak sağlık alanında görev alan her bir kurum, kuruluş ve bireyle omuz omuza, tüm dünya toplumunu ailemiz kabul ederek çalışmaya, sağlık hizmetimizi her durum ve şartta sürdürmeye devam ediyoruz. Bu anlamda görevleri başında özveriyle, her türlü riski alarak çalışan tüm sağlık çalışanlarını kutluyor, hayatlarını kaybedenlerimizi saygıyla minnetle anıyoruz.

Koşullar hızla değişiyor

Ener sözlerine şöyle devam etti: “Artık ‘Değişen Koşullardaki Yaşam’ anlayışı çok farklı olacak. Psikolojik sosyal ve ekonomik yönde yaşanacak bu farklılıklara önce kendimizi adapte edeceğiz, sonra da sorumlu olduğumuz topluma yardımcı olmaya çalışacağız. Eczacılığın, Eczanelerin, tüm sağlık sektörünün ve halkın sağlıklı geleceği için sektörle dayanışma içinde kalarak geleceğe yön verebilecek eğitimsel, sosyal ve ekonomik projeler üretebilmeyi hedefleyen bir misyonla kurduğumuz PGED olarak; Her iki yılda bir gerçekleştirdiğimiz “Geleceğin E Hali” kongremizi bu yıl; “Bilimin E Hali” başlığıyla yapmayı planlamıştık. Ancak bütün dünyayı, yaşamımızı etkileyen pandemi süreci nedeni ile bu organizasyonumuzu 2021 Ekim ayına ertelemiş bulunuyoruz.

Halkın Sağlığını önceliği haline getirmiş, 1. Basamak Sağlık Hizmet Sunucusu konumundaki tüm Eczacılarımızın Danışman kimliklerini, mesleki gelişmelerini sağlayan eğitimlerden uzak kalmamaları gerektiği bilinci ile ve sürecin gerektirdiği biçimde ve “Pandeminin E Hali” başlığı ile bir online sempozyum yapmayı planladık. 18-21 Kasım tarihlerinde çok değerli Hocalarımızın ve Sunucuların katkı ve katılımlarıyla sağlık alanında ve Eczacılıkta güncel gelişmeleri ele almaktayız.

Toplantıda; Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği Genel Sekreteri Ecz. Şule Dilek Yağcı Tüysüz, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Geriatri Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Cankurtaran, Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği Başkan Yardımcısı Ecz. Kazım Aykanat, Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği Kurumsal Koordinatörü Ecz. Neylan Zırhlıoğlu ve Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ecz. Hayriye Başkan da önemli açıklamalarda bulundular.

 

Yorum yaz