ÇOCUK SAĞLIĞIFARKINDALIKSOSYAL SORUMLULUKSTKYAŞAM

UNICEF farkındalık etkinliği ile şehirler maviye boyandı

UNICEF farkındalık etkinliği ile şehirler maviye boyandı

20 KASIM DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Dünya genelinde çocuk haklarının anıldığı özel bir gün olarak kabul edilen 20 Kasım Dünya Çocuk Günü, bu yıl da UNICEF farkındalık çalışmaları ile kutlandı.

UNICEF’in her yıl ortakları ile gerçekleştirdiği Dünya Çocuk Günü etkinlikleri kapsamında İstanbul’da Kız Kulesi ve Galata Kulesi, Ankara’da Atakule, Eskişehir Masal Şatosu’nun yanı sıra Göbekli Tepe, Ankara Cumhuriyet Müzesi, Çorum Hattuşa Surları, Patara Ören Yeri, Efes Celcus Kütüphanesi ve Hadrian Tapınağı ve İstanbul Arkeoloji Müzesi gibi tarihi yapı ve mekanlar da maviye büründü. 

UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçisi Tuba Büyüküstün’ün de aralarında olduğu UNICEF İyi Niyet Elçileri, UNICEF destekçileri, sanatçılar ve kanaat önderleri #DünyaÇocukGünü ve #WorldChildrensDay etiketiyle sosyal medya üzerinden paylaşımlar yaparak çocuk haklarına dikkat çekti.

Birleşmiş Milletler tarafından 20 Kasım 1989 tarihinde kabul edilen Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin ardından her yıl 20 Kasım günü, dünya genelinde çocuk haklarına vurgu yapılan özel bir gün olarak kutlanıyor. Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu, UNICEF ve ortakları tarafından 190 ülkede bu özel günde özel etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Türkiye’de de Dünya Çocuk Günü kutlamalarına dünyadaki örneklerine benzer şekilde, 20 Kasım gecesi İstanbul’da Kız Kulesi ve Galata Kulesi, Ankara’da Atakule, Eskişehir Masal Şatosu’nun yanı sıra Göbekli Tepe, Ankara Cumhuriyet Müzesi, Çorum Hattuşa Surları, Patara Ören Yeri, Efes Celcus Kütüphanesi ve Hadrian Tapınağı ve İstanbul Arkeoloji Müzesi gibi tarihi yapı ve mekanlar da mavi renk ile ışıklandırıldı.

UNICEF farkındalık etkinliği ile şehirler maviye boyandı
UNICEF farkındalık etkinliği ile şehirler maviye boyandı
TÜRKİYE’DE BİR ÇOK ETKİNLİK GERÇEKLEŞTİRİLDİ
İllüstrasyon Etkinliği

Dünyanın farklı ülkelerinden 13-24 yaş arası çocuk ve genç, daha yeşil/sürdürülebilir; herkes için daha iyi eğitim koşullarına sahip, fiziksel ve mental olarak daha sağlıklı ve iyi hissettikleri ve hiçbir ayrımcılığın olmadığı bir dünyaya ilişkin hayallerini istedikleri malzemeyi kullanarak sanata dönüştürüp, sosyal medya platformlarında paylaştılar. UNICEF, global düzeyde Türkiye’nin de aralarında bulunduğu ülkelerden eserleri dünya ile sosyal medya ve websitesi üzerinden paylaşmaya devam ediyor.

Dünya Çocuk Günü Oyun Girişimi

UNICEF Türkiye, 20 Kasım Dünya Çocuk Günü öncesinde dezavantajlı çocuklarla ilgili önyargıları aşmak için çevrimiçi oyundan faydalanan yeni bir girişim başlattı. Çocukların potansiyelini, becerilerini ve yaratıcılığını ortaya çıkarmak da amaçlardan idi. “Potansiyellerini açığa çıkar” mini oyunu, dezavantajlı geçmişlerden gelen üç çocuğun gerçek hayat hikayelerine ve gelecek hayallerine dayanıyor.

Önemli iş birlikleri

UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçileri başta olmak üzere sanatçılar, spor kulüpleri, medya kuruluşları, özel sektörden isimler UNICEF’in kampanyasına sosyal medya üzerinden destek verdiler. Bu, hem çocukların seslerini duyurabilmelerine hem de çocuk haklarına dikkat çekilmesine katkı sağladı. Ayrıca bu iş birlikleri UNICEF tarafından çocukların haklarının korunmasına yönelik sürdürülen farkındalık arttırma çalışmalarının güçlenmesine de destek oluyor.

Ayrıca UNICEF İyi Niyet Elçisi Tuba Büyüküstün de bu özel güne, hazırladığı video ve Instagram canlı yayını ile destek verdi. UNICEF İyi Niyet Elçisi Cedi Osman da video mesajıyla çalışmalara katkıda bulundu.

Ulusal Çocuk Forumu

21. Ulusal Çocuk Forumu tüm illerde çalışmalarını sürdüren il çocuk hakları komitelerinden temsilci gençlerin pandemi nedeni ile dijital olarak katılımlarıyla gerçekleştirildi. Komiteler bu yıl tartışmak üzere” Sağlıklı Gençler Sağlıklı Gelecek” temasını seçtiler. 18-19 Kasım tarihlerinde dijital ortamda buluşacak olan il temsilcileri TBMM ye sunulmak üzere görüş ve önerilerinin yer aldığı bildirgelerini hazırladılar. UNICEF ve Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ortaklığında düzenlenen Ulusal Çocuk Forumu bu yıl ulusal koordinatörler, üst düzey yetkililer ve UNICEF Temsilcisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir araya geldiği ve gençler tarafından bildirgenin basınla paylaşıldığı kapanış töreni ile hayata geçirildi.

Dünya Çocuk Günü Her Yerde

Dünya Çocuk Günü görselleri, sadece büyük şehirler değil, Kütahya’dan Iğdır’a, Siirt’ten Zonguldak’a kadar birçok ilde açıkhava reklam mecralarında yayınlandı. Dünya Çocuk Günü görselleri ile UNICEF tüm Türkiye’de Dünya Çocuk Günü’nde çocuk haklarıyla ilgili farkındalık oluşturdu.

UNICEF farkındalık etkinliği ile şehirler maviye boyandı

Yorum yaz