FARKINDALIKİLAÇ ENDÜSTRİSİSOSYAL SORUMLULUK

Bayer Tüketici Sağlığı, “Sağlık Okuryazarlığı” için kolları sıvadı!

Özgün içerik ve grafik tasarımının yanında her sayısında ele aldığı konuları hem akademiden hem de endüstriden, alanının en etkin isimleriyle sayfalarına taşımasıyla ve konuları derinlemesine, çok yönlü ele almasıyla dikkat çeken Fikir Liderleri Dergisi, yeni sayısında ilaç endüstrisinde sergilenen katma değeri yüksek, iyi farkındalık projelerini de sayfalarına taşıdı. Bayer Tüketici Sağlığı'nın "Sağlık Okuryazarlığı" projesi de bunlardan birisi ve toplumumuzda çok önemli bir misyona hizmet eden, önemli bir proje. Bayer Tüketici Sağlığı Pazarlama Direktörü Pınar Saltat ile "Sağlık Okuryazarlığı" projesini her yönüyle, etraflıca konuştuğumuz röportajımızdan satır başları... 
İlaç ve sağlık sektörü yayıncılığında önemli bir boşluğu dolduran ve bu alanda çok kısa bir sürede kendisine hatırı sayılır bir yer edinen Fikir Liderleri Dergisi’nin Kasım sayısı yayımlandı.

Özgün içerik ve grafik tasarımının yanında her sayısında ele aldığı konuları hem akademiden hem de endüstriden, alanının en etkin isimleriyle sayfalarına taşımasıyla ve konuları derinlemesine, çok yönlü ele almasıyla dikkat çeken Fikir Liderleri Dergisi, yeni sayısında ilaç endüstrisinde sergilenen katma değeri yüksek, iyi farkındalık projelerini de sayfalarına taşıdı. Bayer Tüketici Sağlığı’nın “Sağlık Okuryazarlığı” projesi de bunlardan birisi ve toplumumuzda çok önemli bir misyona hizmet eden, önemli bir proje. Bayer Tüketici Sağlığı Pazarlama Direktörü Pınar Saltat ile “Sağlık Okuryazarlığı” projesini her yönüyle, etraflıca konuştuğumuz röportajımızdan satır başları şöyle:

“Bir “Yaşam Bilimleri” şirketi olarak çağımızın ve sektörümüzün önemli sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak, görevimiz. İçinde bulunduğumuz toplumu geliştirmek ve daha sağlıklı yarınlar sağlamak için bilimin gücünü kullanıyor ve sağlık bilincini yaygınlaştırmak için çalışıyoruz. Bayer olarak Türkiye’de de uzun süredir bu amaca hizmet eden birçok proje hayata geçirdik ve şimdi artık tüm bu projeleri sağlık okuryazarlığı çatısı altında toplayarak bu özel günü sahipleniyoruz.”
“Dünya Sağlık Örgütü’nün ürettiği yeni bir kavram olan ve “Yanlış bilginin yayılımı” anlamına gelen “İnfodemi”, doğru kaynaktan doğru bilgi arayışının, hayatta her şeyin başı olarak nitelendirilen sağlığımız için ne kadar elzem olduğunu gösteriyor. Buradaki en kritik konu, iyi bir sağlık okuryazarı olarak doğru ile yanlış bilgiyi birbirinden ayırabilecek bir düzeye erişebilmek.”
“Hayata geçirdiğimiz Sağlık Okuryazarlığı Araştırması’nın sağlık okuryazarlığı konusunda ülkemizin ihtiyaçlarını net olarak ortaya çıkarmaya yardımcı olacağına inanıyoruz. Ayrıca proje kapsamında her yıl bugünü yine çeşitli projelerle desteklemeyi, daha da ileri götürmeyi ve daha çok kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Hali hazırdaki yürüttüğümüz diğer tüm projelerimizde de yine özenle bu konuya odaklanmaya devam edeceğiz.”

Bayer Tüketici Sağlığı Pazarlama Direktörü Pınar Saltat ile gerçekleştirdiğimiz röportajımızın ve Fikir Liderleri Dergisi‘nin tamamını okumak için; etik değerlerine, kanunlara ve uyum kurallarına sıkı sıkıya bağlı hareket eden Fikir Liderleri Dergisi’nin ücretsiz abonelik linkinden, önce kayıt olup sonra giriş yapabilir; aynı zamanda daha önce yayımlanmış tüm sayılarına da ulaşabilirsiniz.

Fikir Liderleri Dergisi 3 ayda bir yayımlanıyor ve tamamı sadece hekimler ile sağlık profesyonellerine ücretsiz ulaştırılıyor.

Yorum yaz