İLAÇ ENDÜSTRİSİ

Chiesi’den bakım sanatı için anlamlı yolculuk!..

Chiesi'den bakım sanatı için anlamlı yolculuk!..

THE ART OF CARING…

Chiesi, resmi tedaviler ve eczacılık ile Parma arasındaki bağlantıyı arayan bir yolculuk olan “The Art of Caring – Bakım Sanatı”nı başlatıyor.

Araştırma odaklı uluslararası ilaç grubu Chiesi Farmaceutici, www.artedellacura.com web sitesinin yayına girdiğini duyurdu. Site, Parma ile resmi tedaviler ve sağlık dünyası arasındaki bağı simgeleyen önemli yerleri keşfetmek için yola çıkan üç sanal güzergahtan oluşan kültürel ve tarihi bir adres olma özelliğini taşıyor. Chiesi, resmi tedaviler ve eczacılık ile Parma arasındaki bağlantıyı arayan bir yolculuk olan “The Art of Caring – Bakım Sanatı”nı başlatıyor.

Chiesi Grup’un bir yan organizasyonu olan “The Art of Caring – Bakım Sanatı”, önde gelen kozmetik şirketlerinden Davines ile “Parma İtalyan Kültür Başkenti” olmasını kutlamak ve şehrin kimya-ilaç dünyasındaki köklerini gün ışığına çıkarmak için başlatılan makro proje “Pharmacopea” nın bir parçasıdır.

Terapilerin arkasındaki bilim doğadan kaynaklanır

L’Arte della Cura’nın, şirketin kapsamlı tarihi arşivlerinin ve Pharmacopea’nın değerini artırmak amacıyla kurulan Chiesi Heritage projesini başarıyla bir araya getirdiğini ifade eden Chiesi Grup Özel Projeler Başkanı Andrea Chiesi, “Chiesi’nin tarihi ve şehrin tarihi, tıpkı girişim kapsamında oluşturulan üç güzergah gibi açıkça birbirine bağlıdır. Farmasötik kimya ve doğa arasındaki bağlantı her zaman var olmuştur ve günümüz terapilerinin çoğu hala bitkiler tarafından üretilen maddelerin veya aktif bileşenlerin geliştirilmesinden kaynaklanmaktadır. Bu nedenle terapilerin arkasındaki bilim doğadan kaynaklanır ve Chiesi’nin hikayesinde her zaman bir rol oynar – Bunun bir örneği, kurucumuz Dr. Giacomo Chiesi’nin asistanlarını ve çocuklarını astım tedavisinde bir şurup yapmak üzere sarmaşık toplamaya göndermesiydi.”dedi.

Projenin temeli, botanik, eczacılık ve ortak değer başlıklarından oluşuyor

Projenin temelini Botanik, Eczacılık ve Ortak Değer başlıkları ile üç makro tema oluşturuyor. Her bir tema, anlatılacak bir hikaye ile sembolik bir konumdan yola çıkıyor. Hem bugün hem de gelecekte ana itici güç, adanma ve tutku arayışındaki bu yolculuktur.

Botanik teması ile, Parma’nın Botanik Bahçesini keşfederek bu çok eski sanatı inceler: işte burada, günümüz pharmacopoeia’sının kökleri, bir sihir karışımı, doğa ve bilimin gözlemi bulunur.

Eczacılık temasında Antica Farmacia San Filippo Neri’ye odaklanır ve antik eczacı figürünün arkasındaki tarihi ve onun deneycilik, deneyim ve karmaşık “sırlar” ile karakterize edilen oldukça organize bir meslek ve bilim olan modern eczacımıza nasıl dönüştüğünü anlatır.

Paylaşılan Değer, Parma temalı

Üçüncü tema olan “Paylaşılan Değer” ise; Parma şehrinin hikayesiyle yakından bağlantılı olan ve Chiesi’nin hikayesine adanmış olan “Ortak Değerler”dir. 1935 yılında başlayıp bizi günümüze getiren, tarihi kaynakları kullanan Chiesi Mirası projeleri ile “The Art of Caring – Bakım Sanatı” sayesinde bugün hala anlatılan bir hikayedir. Geçmişten alınan dersleri bir araya getirerek ortak değer üretmek, şirketin kimliğinde şimdi ve gelecekte bir dönüm noktası olarak kabul edilen çağdaş bir değer haline geliyor.

Chiesi Grup’un Parma tesislerinde, Parma’nın Botanik Bahçesinde ve Antica Farmacia San Filippo Neri’de kurulan, interaktif totemlerden oluşan sanal olmayan bir serginin de temel özelliği olan “Bakım Sanatı” nı yarattığı için Promemoria Grubu’na teşekkür ederiz.

Daha fazla bilgi için, lütfen buraya tıklayarak Pharmacopea web sitesini ziyaret ediniz.

Chiesi Grubu hakkında

Merkezi Parma, İtalya’da bulunan Chiesi Farmaceutici ilaç endüstrisinde 85 yılı aşkın deneyime sahip olan ve şu anda 29 ülkede küresel faaliyetlerini sürdüren araştırma odaklı bir uluslararası sağlık grubudur. Chiesi, solunum sistemi terapötik ürünleri, uzman kullanımına yönelik tıbbi ürünler ve nadir hastalıklar alanlarında yenilikçi ilaçlar araştırmakta, geliştirmekte ve pazarlamaktadır. AR-GE organizasyonunun genel merkezi Parma’da (İtalya) bulunmaktadır ve Chiesi’nin klinik öncesi, klinik ve kayıt programlarını geliştirmek amacıyla Fransa, ABD, İngiltere ve İsveç’te bulunan AR-GE gruplarıyla entegre olarak çalışmaktadır. Chiesi’nin yaklaşık 6,000 çalışanı bulunmaktadır. Chiesi Grubu sertifikalı bir B-Corp şirketidir; bu nedenle yasal olarak, tüm kararlarının çalışanlar, müşteriler, tedarikçiler, toplum ve çevre üzerindeki etkisini dikkate alır. Bu global hareket, iş yönetimini iyilik için bir güç olarak görür. Şirket ayrıca 2035’in sonuna kadar karbon nötr (çevre üzerinde sıfır etkili) olmaya kararlıdır.

 

Yorum yaz