İLAÇ ENDÜSTRİSİ

Polifarma İlaç, ihracatın yıldızları arasına girdi!

1988 yılından bu yana ilaç sektöründe profesyonel olarak çalıştığını söyleyen Kumrulu, genç bir mühendis olarak eğitiminin ardından kariyerini sadece insan değil tüm canlıların hayatını kurtarmaya, hastalara şifa dağıtmak ve en önemlisi de ilaçta dışa bağımlılığı azaltarak ülkesine hizmet etmek için bu yöne çevirdiğini anlattı. Türkiye’nin eğitimli kadınlarının ülkemizi daha da ileriye taşıyacağına olan inancını paylaşan Kumrulu, “Bir toplumun geleceğinin ancak eğitimle değişebileceğinin bilincinde sorumlu bir lider olarak, eğitimi destekliyor; bunun için çaba sarf ediyorum. Bir toplumda eğitimli kadınların sayısı ne kadar artarsa o toplum da o kadar güçlü, o kadar mutlu, o kadar sağlıklı olur. Bu ülkenin kadınlarına inanıyorum” dedi.
Türkiye sağlık sektöründe 35 yıldır üretim yapan, yüzde 100 yerli sermayeli Polifarma, başarılı ihracat çalışmalarıyla İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen İhracatın Yıldızları Ödülleri’nde ilaç ihracatı kategorisinde ödül almaya hak kazandı.

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) tarafından her yıl kimya sektöründeki üye firmalarını ihracattaki başarılarından dolayı onurlandırmak ve teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen “İhracatın Yıldızları Ödülleri” sahiplerini buldu. Yüzde 100 yerli sermayeli Polifarma İlaç, 2020 ilaç ihracatı kategorisinde 17’nci sırada yer alarak ödüle layık görüldü.

Türkiye’nin en çok ihracat yapan ilaç üreticisi olmayı hedefliyor

İlk markalı ihracatları gerçekleştirdikleri 2012 yılından bu yana ihracatta çok büyük bir yol kat ettiklerini söyleyen Polifarma Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Vildan Kumrulu, Türkiye’nin en çok ihracat yapan ilaç üreticisi olmayı hedeflediklerinin altını çizdi. Son bir yılda markalı ihracat yaptıkları ülke sayısını 46’dan 57’ye ulaştırdıklarına dikkat çeken Kumrulu, “Pandemi sürecinde özellikle anestezi ürünlerinde global anlamda yoğun bir talep aldık. Ülkemizin ihtiyacını karşıladıktan sonra dünyaya ürünlerimizi ulaştırdık. Ürünlerimizi Güney Amerika, Avrupa, Afrika, Ortadoğu, Uzakdoğu ülkelerine ihraç ediyoruz. Bir buçuk yıllık bir çalışmanın ardından kısa bir süre önce Turquality Markalaşma Programı’na da dahil olduk. Turquality desteğiyle uluslararası arenada etkinliğimizi daha da artıracağız” dedi.


Polifarma İlaç hakkında

Hastane ürünleri alanında Türkiye’nin en çok tercih edilen markası olan Polifarma, IV (damar yolu) ilaç ve serum alanında 35 yıllık geçmişe sahip, %100 yerli sermayeli bir ilaç firmasıdır. 1983 yılında Aroma İlaç’ı kuran Eczacı Necdet Nuri Kumrulu, 1986 yılında Polifarma İlaç’ı satın alarak faaliyetlerine aynı adla devam etmiştir. Türkiye’de serum alanında sektör lideri olan Polifarma, faaliyetlerine yıllık 350 milyon kutu üretim kapasiteli, 77 bin metrekare alana kurulu Ergene/Tekirdağ tesisinde devam etmektedir. Aynı anda PVC/PP torba ve şişe, Ampul, Flakon, PFS formlarında üretim kabiliyetine sahip Polifarma, 11 farklı teröpatik alanda tüm formlarda 495 ruhsatlı ürün sahibidir. Yenilikçi ve modern yaklaşımıyla Türkiye’nin ilk lipid ürününü geliştiren, ilk üç odalı beslenme solüsyonunu ve periton diyalizi alanında Dünya’da ilk SAPD cihazı üreten Polifarma, Türkiye’yi global pazarda da temsil etmektedir. Polifarma, 2025 yılında global bir lider olma vizyonu ile büyümeye devam etmektedir.

Yorum yaz