İLAÇ ENDÜSTRİSİ

Nihan Burcu Önem, Novartis Kurumsal İlişkiler Müdürü oldu

Nihan Burcu Önem Novartis Kurumsal İlişkiler Müdürü oldu

Novartis Türkiye Kurumsal İlişkiler Müdürlüğü’ne yeni atama

Novartis Türkiye Kurumsal İlişkiler Müdürlüğü görevine Nihan Burcu Önem atandı.

2002 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Nihan Burcu Önem, 2020 yılında Bilkent Üniversitesi Ekonomi Hukuku yüksek lisans programını tamamladı.

Kariyerine Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı’nda Proje Yöneticisi olarak başlayan Önem, daha sonra kalite mühendisi olarak Siemens’te çalıştı. 9 yıl boyunca Siemens Kurumsal İlişkiler departmanında üstlendiği farklı görevlerin ardından, 2015 yılında Siemens Healthcare şirketine kamu ilişkileri müdürü olarak atandı. 2017 yılından bu yana Vodafone Kamu İlişkileri Kıdemli Müdürü olarak görev aldı.

Hükümet ilişkileri, Türk kamu yönetimi ve mevzuat süreci başta olmak üzere kurumsal ilişkiler alanında bilgi birikimi ve tecrübeye sahip olan Önem, Kamu İletişimi ve Kurumsal İlişkiler Yönetimi Derneği (KİYED) Yönetim Kurulu Üyesi’dir.

Novartis hakkında

Sağlık alanında dünyanın önde gelen kuruluşlarından biri olan Novartis, Türkiye’de de ilaç sektörünün lider firmalarından biri. Merkezi İsviçre’nin Basel kentinde bulunan Novartis bilim ve teknolojiyle geliştirdiği dönüştürücü tedaviler ve yenilikçi ilaçlar ile jenerik ve biyobenzer ilaçlardan oluşan geniş ürün portföyüyle hastaların ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için çalışıyor. Yenilikçi ilaç geliştirme alanında Ar-Ge yatırımlarıyla dünyanın önde gelen firmaları arasında yer alan Novartis, ürünlerini dünya çapında 750 milyondan fazla kişiye ulaştırarak yeni tedavilerin geniş kitlelere erişimini sağlıyor. 2019 yılında Novartis Grup, 47,4 milyar dolarlık net satış rakamı elde etti. Dünya genelinde 145’in üzerinde ülkede faaliyet gösteren Novartis, tüm grup şirketlerinde yaklaşık 109.000 kişiyi istihdam ediyor. Novartis, Türkiye’de 2.000’in üzerinde çalışanı ile 1955 yılından bu yana üretim, pazarlama ve ilaç Ar-Ge’si faaliyetlerini yürütüyor.

 

Novartis Türkiye’yi sosyal medyada takip etmek için:

 

https://www.instagram.com/novartisturkiye/

https://twitter.com/NovartisTurkiye

http://www.youtube.com/user/NovartisTurkiye

http://www.flickr.com/photos/novartisturkiye

https://www.facebook.com/NovartisTR/

Yorum yaz