İLAÇ ENDÜSTRİSİ

Dağhan Güçlü, Merck Türkiye Onkoloji Direktörü oldu

Dağhan Güçlü, Merck Türkiye Onkoloji Direktörü oldu

Medikal, Kreatif, Teknolojik, Sağlıklı FikirlerMerck Türkiye’den Onkoloji İş Birimi Direktörlüğüne Yeni Atama

Çalışanlarına farklı kariyer fırsatları ve deneyimler sunan Merck’te yeni bir atama gerçekleşti. Merck Türkiye İş ve Operasyon Mükemmelliyet Direktörü Dağhan Güçlü, bundan böyle görevine “Onkoloji Terapötik Alan Direktörü” olarak devam edecek.

Merck’te, yetenek yönetimi ve çalışan memnuniyeti İK çalışmalarına yön veren iki önemli  öncelik. Yeni pozisyonlar ortaya çıktığında bilgi, yetenek ve yetkinlik bazlı değerlendirmeler için daima şirket içi yetenekler  önceliklendiriliyor. Bu çerçevede, çalışanlarına farklı kariyer fırsatları ve deneyimler sunan Merck’te yeni bir üst düzey atama daha gerçekleşti.

Halen, Merck Türkiye İş ve Operasyon Mükemmeliyet Direktörü olan Dağhan Güçlü, 15 Kasım 2020 tarihi itibariyle “Onkoloji Terapötik Alan Direktörü” görevine atandı.

Dağhan Güçlü kimdir?

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde lisans eğitimini, Koç Üniversitesi İşletme Bölümü’nde yüksek lisans (Executive MBA) eğitimini ve aynı zamanda INSEAD’da pazarlama eğitimini tamamladı. Dağhan Güçlü, 2017 yılında Merck Onkoloji ekibine pazarlama müdürü olarak katıldı. Bavencio lansman hazırlık süreçlerini ve bu süreçte iş ortağı olan Pfizer ile yapılan iş birliğini başarıyla yönetti. Dağhan Güçlü, 2018 yılından bu yana ise iş ve operasyon mükemmelliyet direktörlüğü görevini üstlendi. Bu sürede, lokal proses ve süreç iyileştirme çalışmalarını ekibiyle birlikte yürüttü. Ticari operasyonlar birimine, yeni ürün lansman hazırlık süreçlerine, ürün portföyünün pazar araştırmaları süreçlerine, şirket içi iyi uygulamaların çoğaltılması ve paylaşılması çalışmalarına, satış etkinlik sistemleri birimine, uyum süreçleri destek ekibine ve digital dönüşüm ve entegrasyon süreçlerine başarıyla liderlik etti. Aynı zamanda, Merck bünyesindeki global, bölgesel stratejik ve operasyonel projelerin ve insiyatiflerinin lokalize edilmesi ve yürütülmesi süreçlerine de destek oldu.

Dağhan Güçlü, Merck’e katılmadan önce 2004 – 2006 yılları arasında Petrol Ofisi ve 3M firmalarında satış alanında görev yapmış olup, 2006 yılından itibaren kariyerine ilaç sektöründe Roche firmasında ürün müdürü ve lansman hazırlık müdürü pozisyonlarında devam etti.

Onkoloji Terapötik Alan Direktörü görevinde Dağhan Güçlü, onkoloji ürünlerinin pazarlama ve satış stratejilerinden, bu alanda tıbbın ve hastaların kullanımına sunulacak yeni ürünlerin lansmanından ve Onkoloji İş Birimi’nin yönetiminden  sorumlu olacak.

Yorum yaz