AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞIFARKINDALIKSAĞLIKTOPLUM SAĞLIĞI

Covid-19 ağızda başlar!

Covid-19 ağızda başlar!

PANDEMİDE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI ÇOK ÖNEMLİ!

Virüsün yayılma hızının ve hasar verme oranının azaltılması için ağız hijyenine dikkat edilmesi kat be kat önemli hale geldi.

Pandemi döneminde ağız bakımı ve hijyeni ile ilgili açıklamalarda bulunan özel bir diş hastanesinin başhekimi Dt. Ömer Kadıoğlu, “Pandemi döneminde hijyen için mutlaka günde en az iki kez dişler fırçalanmalı, diş fırçasının erişemediği alanlardaki bakteri plağını uzaklaştırmak için diş ipi, ara yüz fırçası veya gargara kullanımı gibi ek uygulamalar yapılmalı; bunun öncesinde ve sonrasında eller mutlaka etkili bir şekilde yıkanmalıdır” diye konuştu.

Hiçbir sağlık sorunu ertelenmemeli

Ayrıca pandemide; planlanmış tedavilerin ihmal edilmemesi ve tamamlanması gerektiğini vurgulayan Dt. Ömer Kadıoğlu; “Hiçbir sağlık sorunu için ‘tedaviye gerek yoktur’ ya da ‘sonra düzeltilir’ gibi bir bakış açısı geçerli değildir. Gerekli değil gibi görünen sorunların tedavisi ileride daha güç bir hal alabilir. Bu yüzden en doğru yöntem; işin uzmanından görüş almak ve tedavi planlamalarını hazırlamaktır. Ayrıca basit gibi görünen bir sağlık sorunu zamanında tedavi edilmezse olumsuz sonuçlara yol açabilmektedir; bu durum ağız ve diş sağlığı için de geçerlidir” dedi.

6 ayda bir diş muayenesi şartı

Kagıoğlu şu önerilerle sözlerii noktaladı: “Diş doktoruna 6 ayda bir muayene olmak hem ağız sağlığınız hakkında bilgi sahibi olmanızı; hem de yolunda gitmeyen bir durum var ise önlem alınmasını sağlamakta, gerekli tedaviyi kolaylaştırmaktadır. Randevulara zamanında ve yalnız gidilmesi başka önemli noktalardandır. Çünkü bekleme salonunun kalabalıklaşması iltihaplı kişi sayısının ve riskin artmasına sebep olabilir. Yurt dışından gelen hastaların da 14 gün kuralına uymaları olmazsa olmazdır.”

Covid-19 ağızda başlar!
Dt. Ömer Kadıoğlu

 

Yorum yaz