İLAÇ AR&GEİLAÇ ENDÜSTRİSİ

Kalp krizi sonrası kalp kası deformasyonu onarılabilecek!

Kalp krizi sonrası kalp kası deformasyonu onarılabilecek!

Medikal, Kreatif, Teknolojik, Sağlıklı Fikirler

BUBA Ventures sağlık yatırımlarına hız verdi!..

Kalp krizi sonrası oluşan kalp kası deformasyonu yüzde 98 oranında onarılabilecek.
BUBA Ventures’ın sağlık yatırımı olan Hasbiotech, orjinal ilaç geliştirme amaçlı ilk resmi klinik deney çalışmalarına başladı. Hasbiotech söz konusu bu yatırım ile kalp krizi sonrasında oluşan kalp kası kaybını yüzde 98 oranında onaran tedaviyi geliştirerek dünya sağlık sektörüne sunmayı hedefliyor.

2019 yılı itibariyle sağlık sektörüne yatırım yapmaya başlayan BUBA Ventures tarafından satın alınan Hasbiotech, orijinal bir ilacın klinik çalışması için yatırımlarına başladı. Hasbiotech tarafından kalp krizi sonrası oluşabilen kalp kası kaybı ve kalp yetmezliği sorununun önlenmesine yönelik olarak geliştirilen ilacın tüm faz çalışmaları Avrupa’nın önde gelen klinik geliştirme laboratuvarlarıyla işbirliği gerçekleştirilerek tamamlanacak. Ardından da  önce Türkiye, sonra da tüm dünyanın kullanımına sunulacak.

Kardiyak problemlerinin dünyada hala birinci sıradaki ölüm nedeni olduğuna dikkat çeken BUBA Ventures Başkanı Timuçin Bilgör, bu çerçevede ilk olarak kalp krizi sonrasında oluşan geri dönüşümsüz kalp kası deformasyonunu yüzde 98 oranında onarabilecek bir ürünü dünyaya tanıtmak istediklerini belirtti. Bilgör; “Kalp krizi sonrasında en büyük sorun, oluşan kalp kası kaybının düzelmemesi ve kısa süre sonra kalp yetmezliği oluşması. Kalp yetmezliği sonucu ölümler ise en büyük ölüm sebeplerinden biri. Rakamlara baktığımızda Türkiye, 50 yaş altı kalp krizinden ölüm sıklığı açısından Avrupa ülkelerine kıyasla ilk sırada yer alıyor.  Küba’nın önde gelen biyoteknoloji şirketi CIGB ile Hasbiotech’in ortaklaşa gerçekleştirecekleri klinik çalışmalar neticesinde, Akut Koroner Sendrom (AKS) sonrası kalp yetmezliği sorunlarının tedavi edilebileceğini düşünüyorum. Ürünümüzün tüm faz çalışmaları Avrupa’nın önde gelen klinik geliştirme laboratuvarları aracılığı ile yapılacak. Tüm klinik çalışmalar Avrupa’da EU GMP sertifikalı tesislerde üretilen ürünler ile Avrupa Genelgeleri’ne uyumlu olarak gerçekleştirilecek” dedi.

Şu ana kadar bu orijinal molekule 5 milyon dolar yatırım yaptıklarını, önümüzdeki 3 sene içerisinde bu rakamı 30 milyon dolara çıkartmayı planladıklarını söyleyen BUBA Ventures Başkanı Timuçin Bilgör, bu bağlamda da tüm sağlık yatırımlarına ilişkin ürün bazında fonlar kurmayı hedeflediklerini belirtti. Timuçin Bilgör, son olarak, sağlık sektöründeki yatırımlarına orijinal ürünler, gıda takviyeleri, medikal cihaz ve teşhis sistemleri alanında devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kalp krizi sonrası kalp kası deformasyonu onarılabilecek!

BUBA VENTURES hakkında

BUBA Ventures teknoloji bazlı birçok girişime gerek kendi, gerekse yönettiği fonlarla yatırım yapmaktadır. Gelecek vaat eden ekipleri, ürün ve servisleri yatırımcılarla bir araya getiren BUBA Ventures, iştirakleri  aracılığıyla da özel programlar düzenlemektedir.

HASBIOTECH hakkında

Hasbiotech, 2009 yılında kurulmuştur. Türkiye’de Küba ilaç sanayinin önde gelen orijinal ürün ve teknolojileri başta olmak üzere birçok yeni sağlık ilaçlarını temsil etmektedir. Kanser, diyabetik ülser, kalp hastalıklarında yenilikçi tedaviler geliştiren Hasbiotech’in amacı yenilikçi ürünlerle Türk ve dünya sağlık sistemine katma değer sağlamaktır. Hasbiotech ayrıca ABD’den gıda takviyeleri, kozmetik ve tıbbi cihazları Türkiye ve bölge pazarlarına ulaştırmak  için bir OTC ekibine sahiptir.

Yorum yaz