İLAÇ ENDÜSTRİSİ

Sandoz Türkiye 3. Kez “En İyi İşverenler” Arasında!

Her yıl düzenlenen değerlendirmeler sonucunda verilen Top Employers Institute Ödülü’nün 2021 yılı sahiplerinden biri Sandoz Türkiye oldu.

Medikal, Kreatif, Teknolojik, Sağlıklı Fikirler

Sandoz Türkiye 3. Kez En İyi İşveren

Sandoz Türkiye, insan kaynakları yönetimine ilişkin faaliyetlerde dünya çapında bir otorite olarak kabul gören Top Employers Institute tarafından “En İyi İşveren” ödülüne bu yıl da layık görüldü.

Her yıl uluslararası çapta düzenlenen değerlendirmeler sonucunda verilen Top Employers Institute Ödülü’nün 2021 yılı sahiplerinden biri Sandoz Türkiye oldu. Sandoz’un üçüncü kez böyle bir ödüle layık görülmesi mükemmel bir çalışma ortamı sunarak en yetenekli kişileri bünyesine katmak ve bünyesinde tutmak konusundaki kararlılığının da altını çiziyor.

Top Employers Institute, organizasyonları “En İyi İK Uygulamaları” anketine katılım ve anketin sonuçlarını baz alarak değerlendiriyor. Söz konusu anket, içlerinde “İnsan Stratejisi, Çalışma Ortamı, Yetenek Yönetimi, Öğrenme, Refah, Çeşitlilik ve Dahil Etme” ve daha fazlasının yer aldığı 20 ana başlıktan oluşan 6 İK alanını kapsıyor.

Her yıl düzenlenen değerlendirmeler sonucunda verilen Top Employers Institute Ödülü’nün 2021 yılı sahiplerinden biri Sandoz Türkiye oldu.
Dr. Altan Demirdere

Sandoz Türkiye’nin istikrarlı bir çalışma ortamı yaratma azmine dikkat çeken ödülle ilgili Novartis Grup Türkiye Başkanı ve Sandoz Türkiye Genel Müdürü Dr. Altan Demirdere; “Bu yıl da layık görüldüğümüz ‘En İyi İşveren Ödülü’ çalışanlarımızın gücünü ortaya koyarak Sandoz’u tercih edilen en iyi iş yeri yapmaya devam ettiğimizi göstermektedir. Hastaların tedavilerine hızlı bir şekilde erişebilmeleri için gösterdiğimiz çaba doğrultusunda ilerlemek için, tüm çalışanlarımızın Sandoz’un kendi potansiyellerini en iyi şekilde ortaya çıkarabilecekleri yer olduğuna inanmaları gerekiyor. İçinde bulunduğumuz salgın süresince,  çalışma koşullarındaki önemli değişikliklere rağmen, çalışanlarımızın dünya çapında kritik öneme haiz ilaçları devamlı surette temin etmek gibi zorlu bir görevin üstesinden gelmeleriyle özellikle gurur duyuyorum” dedi.

Sandoz Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Özge Benel ise, “2020 yılı, pandemi nedeniyle ülke olarak zor zamanlar geçirdiğimiz bir yıl olmasının yanı sıra, psikolojik ve motivasyonel ihtiyaçların farklılaştığı bir ortamda dijital yetkinlikleri ön plana çıkarma konusunda kurum olarak çevik davrandığımız bir yıl oldu. Aile olduğumuzu hissettiğimiz bu önemli dönemde çalışanlarımızın deneyimlerini iyileştirme konusunda gösterdiğimiz çabaların Top Employer Institute tarafından ödüllendirilmesi bizleri çok gururlandırdı. Bu ödül bizim ilham veren, motive eden ve çalışanlarının haklarını kollayan bir yönetim anlayışı içinde olduğumuzu ortaya koyuyor” dedi.

Türkiye dahil 30 Sandoz ülkesi belgelendirildi

Bir şirketin dünya çapında “En İyi İşveren” belgesini alabilmesi için şirket ağındaki 20 ülkenin yerel belgelerini almış olması gerekiyor. Sandoz; Türkiye, Arjantin, Avustralya, Avusturya, Belçika, Brezilya, Kanada, Çin, Kolombiya, Kosta Rica, Danimarka, Ekvator, Mısır, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Meksika, Hollanda, Pakistan, Polonya, Portekiz, Rusya, İspanya, Güney Afrika, İsviçre, Tayland, İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri ve ABD dahil toplam 30 ülkede belgelendirildi.

Top Employers Institute, İnsan Kaynakları Yönetiminde mükemmelliği ödüllendiren küresel bir otoritedir. Top Employers Institute Ödül Programıyla katılımcı şirketler tercih edilen işveren olarak onanır, ödüllendirilir ve tanınırlar. 30 yıl önce kurulan Top Employers Institute 120 ülke/bölgede 1600’den fazla şirkete ödül vermiştir. Küresel bağlamda bu ödüllü En İyi İşverenler yedi milyon çalışanın hayatına olumlu anlamda etki etmektedir.

Yorum yaz