AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞISAĞLIK TURİZMİ

Türkiye diş tedavisinde tercih edilen ülke!

Diş macununun yardımcı eleman olduğunu esas olan diş fırçası olduğunu aktaran Dentaluna Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Kurucusu Diş Hekimi Arzu Yalnız “Diş macunlarını altıya ayırabiliriz; Klasik içerikteki diş macunları, florür içeren hassasiyet giderici diş macunları, beyazlatma özelliği olan diş macunları, sigara içenler için daha aşındırıcı diş macunları, bitkisel içerikliler ve çocuk diş macunları.  Diş macununun içinde bulunan maddeler dolayısıyla birkaç değişiklik gösterse de temelinde yüzde 80 aynı içeriktedirler” dedi.

Pandemiye rağmen diş tedavisi için Türkiye’yi tercih ettiler

Türkiye, sağlık turizminde dünyanın önde gelen 10 ülkesi arasında yer alıyor. En çok saç ekimi, estetik, tüp bebek için tercih edilen Türkiye, diş konusunda da çok iddialı. Diş Malzemeleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (DİŞSİAD) verilerine göre 2020’de diş tedavileri için 100 bin yabancı Türkiye’yi tercih etti.
Türkiye’nin sağlık turizminde çok başarılı olduğunu belirten DentaLuna Klinik’in Sahibi Diş Hekimi Arzu Yalnız Zogun “Her yıl dünyanın yüzde 3 ila 5’i sağlık amaçlı seyahat ediyor. Bunun içinde termalden saç ekimine, estetikten tüp bebeğe kadar farklı amaçlar söz konusu. Özellikle diş operasyonları için de büyük bir hareketlilik yaşanıyor. Türkiye de bu konuda lider ülkelerden. Bu oranlar pandemi nedeniyle bu yıl düşse de sağlık turizminde en çok turist çeken ilk 10 ülkeden biriyiz” dedi.
Orta Doğu’dan Avrupa’ya
Pandemiye rağmen yabancıların diş operasyonu yaptırmaya geldiğini belirten Zogun, “Pandeminin ilk dönemleri haricinde hareketlilik hep devam etti. Şu anda da yine yabancı hastalarımız tarafından sıklıkla tercih ediliyoruz. Pandemi olmasaydı bu sayı daha artardı ancak bu şartlara rağmen dünyanın her yerinden hastalarımız geliyor. Özellikle Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika ülkeleri ile İngiltere’den birçok hastamız var” ifadelerini kullandı.
Gülüş estetiği yaptırıyorlar
Yabancıların yaptırdığı işlemler hakkında da bilgi veren Arzu Yalnız Zogun “Basit operasyonlardan çok daha kapsamlı uygulamalar yaptırıyorlar. Estetik diş dolgusu,  implant, ortodonti, estetik lamina, gülüş estetiği ve diş protezleri en çok yaptırılan uygulamalar. Özellikle gülüş estetiği son dönemde en çok ilgi görenlerden” diye konuştu. Zogun gülüş tasarımı hakkında ise, “Gülüş tasarımı, doktorluk ile sanatın beraber uygulanarak, kişiye özel ideal gülüşü yenilemektir. Burada kişiye özel tabiri çok önemli. Çünkü amacımız herkese standart bir gülüş tasarımı yapmak değil kişiye özel, doğal görünümlü bir sonuç almak” dedi.
Maskeyle gizlemek daha kolay
Maskenin zorunlu olmasının hastaların toplum içine çıkmasını da kolaylaştırdığını aktaran Zogun, “Bazı hastalarımız görünür dişlerine yapılan operasyonlarda toplum içine çıkmaktan, uçağa binmekten çekinebiliyorlar. Özellikle yurtdışından geleceklerse akıllarında bu konular büyük soru işareti oluyordu. Ancak şimdi maske zorunlu olduğu için yurt dışından dişi olmadan bile gelmek kolay. Ayrıca burada uzun süren bazı tedavilerde de hastalar maske takarak bir yandan turistik olarak da rahatça gezebiliyorlar” ifadelerini kullandı.

Yorum yaz