İLAÇ ENDÜSTRİSİ

Boehringer Ingelheim Türkiye’den globale üst düzey atama! 

Dr. Çağlar Karakurum, Boehringer Ingelheim META Medikal İşler Direktörü oldu!

Boehringer Ingelheim Türkiye’de Medikal Direktörü olarak görev yapan Dr. Çağlar Karakurum, META Bölgesi’ne META Medikal İşler Direktörü olarak atandı. Karakurum, bundan sonra görevine Dubai’den devam edecek.

İnsan ve hayvan sağlığını geliştirme hedefiyle faaliyetlerini sürdüren araştırma ve geliştirme odaklı ilaç şirketi Boehringer Ingelheim Türkiye, çalışanlarına yatırım yapma ve organizasyonel fırsatları çeşitlendirme ilkelerine istinaden global atamalarına devam ediyor.

2017 yılından bu yana Boehringer Ingelheim Türkiye’de Medikal Direktör olarak görev yapan Dr. Çağlar Karakurum, META Medikal İşler Direktörü unvanı ile META Bölgesi’nde (Orta Doğu, Türkiye ve Afrika) görev almaya başladı.

Ocak 2021 tarihi itibariyle görevine Dubai’den devam eden Karakurum’un sağlık sektöründe 20 yılı aşkın tecrübesi bulunuyor.

Çağlar Karakurum kimdir?

1999 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Çağlar Karakurum ardından İzmir Dr. Suat Seren Solunum Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, Solunum Hastalıkları uzmanlık derecesini aldı. İlaç sektöründe çalışmaya Roche Türkiye’de Medikal Müdür olarak başlayan Karakurum, sonrasında Grup Medikal Müdür rolünü üstlendi. 2011-2014 yılları arasında sırasıyla Almirall ve Novartis firmalarında, İspanya ve İsviçre’de de yerleşik olarak global medikal rollerinde görev yaptı. 2014 yılında ise GlaxoSmithKline firmasında, MENA-CIS (Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Bağımsız Devletler Topluluğu) Bölge Solunum Medikal Direktörü olarak kariyerine devam etti.

Yorum yaz