BANKACILIK & SİGORTACILIKİŞ DÜNYASI

HSBC Türkiye’de üst düzey atama!

HSBC Türkiye Küresel Bankacılık Kıdemli Grup Başkanı Dilek Güleç Salzburg, Küresel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.

HSBC Türkiye’de Üst Düzey Atama!

Dilek Güleç Salzburg, Küresel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.

Bankacılık sektöründe, Kurumsal Bankacılık alanında 20 yılı aşkın deneyimi bulunan ve son olarak HSBC Türkiye Küresel Bankacılık Kıdemli Grup Başkanlığı’nı yürüten Dilek Güleç Salzburg, HSBC Türkiye Küresel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. Bu kapsamda Salzburg, Çokuluslu Şirketler, Kamu Sektörü ve Finansal Kurumlar Grubu müşterilerine sağlanan yapılandırılmış finansman, yatırım bankacılığı, küresel likidite ve nakit yönetimi, dış ticaret ve faktoring ve sigorta hizmetlerinden sorumlu olacak.

Dilek Güleç Salzburg kimdir?

Dilek Güleç Salzburg, Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Bölümü mezunu olup kurumsal bankacılık kariyerine 1999 yılında Demirbank T.A.Ş.’de başladı. Salzburg, 2001-2005 yılları arasında HSBC Türkiye bünyesinde kurumsal bankacılık pazarlama yöneticisi, 2005-2011 yılları arasında ise HSBC Türkiye Genel Müdürlük Kurumsal Bankacılık ve Sektör Yönetimi biriminde grup müdürü olarak görev yaptı. Daha sonra küresel ve yatırım bankacılığı alanında çokuluslu şirketler grup başkanı olarak çalışan Salzburg, bu görevinin ardından 2016 yılında HSBC Türkiye Çokuluslu Şirketler Ülke Grup Başkanlığı görevini üstlendi. 2020 yılında HSBC Türkiye Küresel Bankacılık Kıdemli Grup Başkanlığı görevine atanan Salzburg’un sorumluluk alanlarına çokuluslu şirketler birimine ek olarak kamu şirketleri ve finansal kurumlar ile ilişki yönetimini yapan birim de eklendi. Dilek Güleç Salzburg, Mart 2021 itibarıyla HSBC Türkiye Küresel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmakta.

Yorum yaz