ÇEVRE BİLİNCİFARKINDALIKİLAÇ ENDÜSTRİSİSAĞLIKSOSYAL SORUMLULUKTOPLUM SAĞLIĞI

Pierre Fabre’den doğaya anlamlı destek!

Bugüne kadar ‘Yeşile Saygı’ değerini yansıtan sosyal sorumluluk projeleriyle doğanın korunmasına katkıda bulunan Pierre Fabre Türkiye, bu kez Büyükada’da sahil temizliği için harekete geçti.

Pierre Fabre Türkiye, grubun Yeşile Saygı değerini yaşatan sosyal sorumluluk projeleriyle doğanın korunmasına katkıda bulunuyor. ‘Yeşile Saygı’ ilkesiyle yola çıkan Pierre Fabre Türkiye, bu kapsamda bir çok projeye de imza attı. Grubun son projesi ise Büyükada’da gerçekleşti. Pierre Fabre Türkiye çalışanları, Adalar Belediyesi’nin de desteğiyle, Büyükada’da sahil temizledi. ‘Yeşile Saygı’ misyonu kapsamında gerçekleştirilen etkinliğe, gönüllü olarak 45 Pierre Fabre çalışanı katıldı. Adalar Belediyesi tarafından da desteklenen proje kapsamında, Büyükada sahili, yeni ve temiz görüntüsüne kavuşturuldu.

Pierre Fabre Türkiye, daha önce de doğanın korunmasına katkı sağlamak amacıyla bir çok projeye imza atmıştı. Biyoçeşitlilik ve sürdürülebilirliğe büyük katkıda bulunan grup, Ege Orman Vakfı işbirliği ile İzmir’de 500 ağaçlık bir Pierre Fabre korusu oluşturmak için çalışmaları devam ediyor. Yine doğanın korunmasına katkı sağlamak amacıyla, Pierre Fabre Türkiye, yakın zamanda Bir Kitap= Bir Hayat isimli projeyi hayata geçirdi. Yok olan ormanların doğaya zararları ile ilgili farkındalığı artırmak ve doğadan alınanı doğaya geri vermek amacıyla başlatılan bu projeyle, atık kağıtların tekrar doğaya geri kazandırılmasını sağlandı. Pierre Fabre Türkiye, şirket içinde her ay bu şekilde; oyuncak toplama, elektronik atıkların geri kazanımı, giysi toplama ve derneklere ulaştırma gibi farklı geri kazanımları sağlayacak yeni bir geri dönüşüm projesi yürüterek, daha yaşanılır bir dünya için doğayı korumayı amaçlıyor.


Pierre Fabre hakkında

Vizyon sahibi bir eczacı botanikçi ve tutku dolu bir girişimci olan Mösyö Pierre Fabre’nin, 1951 yılında kurduğu eczane, bugün Onkoloji, Kadın Sağlığı, Üroloji, Tüketici Sağlığı ve Dermokozmetik alanlarında faaliyet gösteren, uluslararası şirketler grubuna dönüşmüştür. Pierre Fabre Laboratuvarları, Avrupa’nın en büyük ikinci bağımsız özel ilaç laboratuvarı olarak hizmet vermektedir. Ürünlerini geliştirirken doğanın sunduklarını kullanan gelirinin anlamlı bir kısmını Pierre Fabre Vakfı aracılığı ile geniş kapsamlı sosyal sorumluluk projelerinde kullanan grubun bu çalışmaları, Eccocert tarafından Mükemmel sertifikası ile derecelendirilmiştir. Köklerinden ve değerlerinden hiç kopmadan dünyaya açılan Pierre Fabre Grubu, gelirinin anlamlı bir kısmını Pierre Fabre Vakfı aracılığı ile özellikle Afrika ve Uzakdoğu’daki projelerde insanlara sağlık götürmek için ayırır. Grup, her yıl elde ettiği karın anlamlı bir kısmını, Onkoloji ve Dermatoloji alanlarında yürütmekte olduğu Ar&Ge çalışmalarına aktarmaktadır. Pierre Fabre; her türlü güzelliğin öncelikle sağlıktan geçmesi gerektiğinin bilinciyle hareket eder; bunun yanında botanikçi kimliği sayesinde ürünlerini en doğal yöntemlerle geliştirir. https://www.pierre-fabre.com.tr/

Yorum yaz