FARKINDALIKİLAÇ ENDÜSTRİSİSOSYAL SORUMLULUK

AstraZeneca Türkiye’den bilimsel becerilere katkı!

AstraZeneca Türkiye, Bilim Kahramanları Derneği tarafından yürütülen “Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor” programı kapsamında 6 ila 10 yaş aralığındaki çocukların temel mühendislik ve programlama becerileri öğrenimine katkıda bulundu.
Bilim Kahramanları Derneği tarafından yürütülen, dünyanın en yaygın bilim programlarından biri olan ve Türkiye’de “Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor” ismiyle gerçekleştirilen FIRST® LEGO® League Explore programına destek olan AstraZeneca Türkiye, çalışanlarının gönüllü katılımı ve çevrim içi etkinlikler aracılığıyla ilköğretim çağındaki çocukların temel mühendislik ve programlama becerileri kazanmasına katkıda bulundu.

AstraZeneca Türkiye, Bilim Kahramanları Derneği tarafından yürütülen “Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor” programı kapsamında 6 ila 10 yaş aralığındaki çocukların temel mühendislik ve programlama becerileri öğrenimine katkıda bulundu. FIRST Vakfı (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) ve LEGO Education tarafından dünyada 41 ülkede uygulanan Türkiye’de “Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor” ismiyle gerçekleştirilen FIRST LEGO League Explore programında öğrencilerin oluşturduğu takımlar LEGO parçalarıyla temel mühendislik ve programlama becerilerini öğreniyorlar.

AstraZeneca Türkiye, 2020 – 2021 akademik dönemi boyunca süren “Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor” projesi kapsamında 5 farklı şehirden 10 takımı destekleyerek öğrencilerin bilimsel süreçlere katılımına destek oldu. Dönem sonunda düzenlenen çevrim içi (online) festivallere de katılan gönüllü AstraZeneca Türkiye çalışanları, öğrencilerin edindiği eğlenceli ve öğretici deneyimi izleme fırsatı buldular.

2020-2021 sezon teması “PLAYMAKERS: Oyun Kurucular” olan programda Minik Bilim Kahramanı öğrenciler, farklı alanlarda hangi aktiviteler yapabileceklerini, oyunlar ile aktivitelerin daha eğlenceli ve herkes için erişilebilir olmasını nasıl sağlayacaklarını keşfederek, çözüm önerileri tasarladılar.

Hedeflerimiz doğrultusunda Astra Zeneca iş birliği çok etkili oldu

“AstraZeneca ile Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor” projesiyle ilgili olarak Bilim Kahramanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir şu cümleleri vurguladı: “Çocukları ve gençleri erken yaşta bilimle buluşturmak ve her çocuğun nitelikli eğitime erişimini sağlamak en büyük hedeflerimizden biri. Bu hedefimiz doğrultusunda AstraZeneca Türkiye iş birliğinde devlet okullarında okuyan ilkokul çocuklarına öğretmenlerimizin desteği ile ulaştığımız için çok mutluyuz. Çocukların bilim, bilimsel araştırma ve mühendislik alanında heyecan duymalarına fırsat veren ve geleceğin mesleklerine uygun olan takım çalışması, eleştirel düşünme, problem çözme gibi beceriler kazanmalarına katkı sunan bu projeyi destekledikleri için ve çalışan gönüllülüğünü de dahil ederek daha katılımcı bir süreci öne çıkardıkları için tüm AstraZeneca Türkiye ekibine çok teşekkür ediyoruz.”

Çocuklarımızın geleceğinin inşasına katkıda bulunmaktan çok mutluyuz

Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan AstraZeneca Türkiye Ülke Başkanı Ecz. Serkan Barış şu cümleleri aktardı:  “AstraZeneca Türkiye olarak, temelimizi güçlendiren bilimsel düşünceyi, gelecek nesillere aktarmayı en önemli sorumluluklarımızdan biri olarak görüyoruz. Ülkemizde bilimin sınırlarını zorlamanın ve toplumumuza değer katmanın temel yolunun gençlerimize bilimsel bilgi ve becerilerin kazandırılmasına destek olmak olduğuna inanıyoruz. Bu anlamlı iş birliğini gerçekleştirerek çocuklarımızın geleceğinin inşasına katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz.”

Yorum yaz