ÇEVRE BİLİNCİİLAÇ ENDÜSTRİSİ

AstraZeneca Türkiye “Sürdürülebilirlik Raporu” yayımlandı!

Konuyla ilgili açıklama yapan AstraZeneca Türkiye Ülke Başkanı Ecz. Serkan Barış, “İşe alımda fırsat eşitliği, yönetim kurulunda kadın temsili, esnek çalışma, kapsayıcı iş gücü, kadınlara yönelik destekleyici politikalar gibi farklı alanlarda hayata geçirdiğimiz başarılı uygulamalarımızla, dünya genelinde cinsiyet eşitliği konusunda en saygın endekslerden biri olarak kabul edilen Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’ne girmeye hak kazanmış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. İnovasyonlar, geleneksel düşünce yapısına meydan okuyarak gerçekleşebilir; biz bu bakış açısını benimseyerek çalışanlarımız ile yenilikçi yaklaşımlar ve fikirler geliştirebildiğimiz çok çeşitli bir ortam yaratmaya çalışıyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin de bu düşünme ve üretme yaklaşımının ana bileşenlerinden biri olduğuna inanıyoruz. Cinsiyetle ilgili kriterlerin gönüllü olarak açıklanması ile oluşturulan bu endekste dört yıldır üst üste yer almak, tüm alanlarında cinsiyet eşitliğini destekleyen kapsayıcı bir ortamı teşvik ederek, toplumsal cinsiyet eşitliği ve şeffaflığa olan bağlılığımızı yansıtıyor” dedi.
Bilimi erişilebilir hale getirerek doğal kaynakları korumak, gelecek nesillere sağlıklı bir yaşam sunabilmek ve çalışmalarının çevre üzerindeki etkilerini en aza indirmek için yeni yaklaşımlar geliştiren AstraZeneca Türkiye, 2020 Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı.

Global ‘Sıfır Karbon Taahhüdü’ stratejisiyle toplum, çevre ve iş için daha da iyisini yapma hedefiyle çalışmalarına devam eden AstraZeneca Türkiye, sağlık hizmetlerine erişim, çevre koruma, etik ve şeffaflık olarak 3 öncelik altında konumlandırılmış 16 öncelikli odak alanındaki sürdürülebilirlik güncellemelerini AstraZeneca Türkiye 2020 Sürdürülebilirlik Raporu’nda paylaştı.

Sağlık hizmetlerine erişim

Tüm insanların, yaşamı değiştiren tedavi ve tedbirleri içeren sürdürülebilir sağlık hizmetlerine erişebildiği bir gelecek için çalışan AstraZeneca’nın, erişim programları 25 milyondan fazla kişiye ve hasta destek programları da 10 milyondan fazla kişiye erişti.

Çevre koruma

Tüm faaliyet ve ürünlerinde çevresel etkiyi proaktif olarak yönetmek için küresel liderlik sergileyen kuruluşlardan biri olan AstraZeneca, 2015’ten bugüne sera gazı salınımını %60, su kullanımını %20 ve atık miktarını da %2 oranında azalttı. Global “Sıfır Karbon Taahhüdü” stratejisine katkıda bulunmak, doğayı korumak ve gelecek nesillere sağlıklı bir yaşam sunabilmek için AstraZeneca Türkiye, 2020 yılında gönüllülük esasına dayanan ‘Sıfır Karbon Çalışma Grubu’nu kurdu ve grubun çalışmalarıyla, dünyanın en itibarlı ödül organizasyonlarından biri olarak kabul edilen 2021 Stevie Uluslararası İş Ödülleri’nde ‘Yılın İletişim ve Halkla İlişkiler Kampanyası – İç İletişim’ kategorisinde Altın Ödül’e layık görüldü. 

Etik ve şeffaflık

Faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde pozitif toplumsal etki yaratmak ve etik davranışları teşvik etmeyi misyon edinen AstraZeneca Türkiye’nin yönetim kurulunun %50’si, orta ve üst düzey yönetim ekibinin ise %69’u kadınlardan oluşuyor. AstraZeneca Türkiye aynı zamanda, kurum içi ve kurum dışı cinsiyet eşitliği faaliyetleri ve politikaların başarısıyla beş kriterde ölçülen 2021 Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’ndeki 380 şirketten biri olarak endekste üçüncü kez yer aldı.

Sürdürülebilirliği şirket faaliyetlerinin merkezine konumlandıran AstraZeneca, hizmet verdiği tüm coğrafyalarda toplum sağlığını iyileştirmek, bilimi açık ve erişilebilir hale getirerek, doğal kaynaklara bağlılığını azaltmak ve etik iş uygulamalarını dürüstlükle sergilemek için sağlık ve refahı teşvik eden ortamlar yaratmaya çalışıyor. Bu kapsamda, 2020’de İsviçre’nin Davos kentinde gerçekleşen Dünya Ekonomik Forumu (WEF) Yıllık Toplantısı’nda açıkladığı ‘Sıfır Karbon Taahhüdü’ stratejisiyle AstraZeneca, iklim değişikliğiyle mücadele ve sürdürülebilirlik kapsamındaki hedeflerini hızlandırarak yenilenebilir enerji üretimini iki katına çıkarmayı hedefliyor. Kurum, 2025’e kadar karbon salınımını sıfıra indirmek için hem elektrik hem de ısı tüketiminde yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanacak. AstraZeneca Türkiye de bu strateji doğrultusunda oluşturduğu Sıfır Karbon Çalışma Grubu ile çalışmalarına devam ediyor.

AstraZeneca olarak amacımız, sürdürülebilirliği kurumumuzun her yönüne entegre etmek

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AstraZeneca Türkiye Ülke Başkanı Ecz. Serkan Barış “AstraZeneca olarak amacımız, hedeflerimizi karşılamanın ötesine geçip, değişen zamanı yakalamak için düşünce yapımızı ve uygulamalarımızı geliştirerek sürdürülebilirliği kurumumuzun her yönüne entegre etmek. Sürdürülebilirlik, faaliyetlerimizin merkezindeki en önemli bileşenlerden. Ürünlerimizin ve çözümlerimizin çevresel etkisini kontrol etmek de bu doğrultuda kilit önceliklerimiz arasında yer alıyor. Global stratejimize paralel şekilde; hizmet verdiğimiz coğrafyalarda toplum sağlığını iyileştirmek, bilimi açık ve erişilebilir hale getirerek, doğal kaynaklara bağlılığımızı azaltmak ve etik iş uygulamalarını dürüstlükle sergilemek için sağlık ve refahı teşvik eden ortamlar yaratmaya çalışıyoruz. Türkiye’deki sürdürülebilirlik faaliyetlerimizi kapsayan 2020 Sürdürülebilirlik Raporu’muzu paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. AstraZeneca Türkiye olarak fark yaramak için toplum, çevre ve işimize katkı sağlamak amacı ile çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

AstraZeneca Türkiye 2020 Sürdürülebilirlik Raporu için:
https://www.astrazeneca.com.tr/content/dam/az-tr/homepage/Sustainability_Report_2020-Online.pdf

Yorum yaz