FARKINDALIKİLAÇ ENDÜSTRİSİ

Novo Nordisk’ten Covid-19 ile mücadeleye anlamlı destek!

“Misyonumuz, öncü tedavilerle hayatları değiştirmek ve iyileştirmek; bunun için de en değerli kaynağımız çalışanlarımız” açıklamasında bulunan Novo Nordisk Türkiye Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Dr. Burak Cem, konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Novo Nordisk olarak kendini toplumsal sağlığa adamış, dünyanın en büyük vakfı tarafından yönetilen global bir sağlık şirketiyiz. Bu adanmışlıkla ticari faaliyetlerimizin yanında hastalarımız, birlikte çalıştığımız sağlık personelleri ve yaşadığımız toplumu daha sürdürülebilir hale getirmek için “insan hayatlarını değiştirme” misyonu ile yola çıktık. Bunu yaparken önce kendi çalışma  arkadaşlarımızdan işe başladık ve şirket kültürümüzün en önemli unsurlarından olan şeffaf ve dürüst yaklaşımla çalışanlarımıza aile ortamında hissettikleri güven ortamını yaratmayı hedefledik; bir yandan da profesyonel ruh ve hırslı hedeflerimizle çalıştık. Bu yaptıklarımızın hem çalışanlarımızın gözünden olumlu değerlendirilmiş olması, hem de uluslararası bir kuruluş tarafından tescillenmiş olması bize gittiğimiz yolun doğru olduğunu gösterdi ve gururlandırdı.” 
Dünyanın en büyük vakfı tarafından yönetilen Danimarka merkezli global ilaç firması Novo Nordisk ve içinde bulunduğu Novo Group şirketleri Covid-19 ile mücadele için güçlerini birleştirdi.  Novo Nordisk’in de dahil olduğu Novo Group şirketleri UNICEF tarafından Covid-19 ile mücadele için oluşturulan fon için 3,5 milyon dolar topladı. 800.000 kişiyi tam olarak aşılamak için yeterli olan bu miktar COVID-19’u önlemek, teşhis ve tedavi etmek amacıyla kullanılacak.

2020 yılında hayatımıza giren ve tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi başta sağlık olmak üzere ekonomi, teknoloji, sosyal ve kültürel olmak üzere tüm hayatı ve milyonlarca insanı etkilemeye devam ediyor. Olağanüstü müdahale gerektiren bu süreçte hükümetlerin, şirketlerin ve sivil toplum kuruluşlarının toplumla birlik içerisinde hareket etmesi pandemi ile mücadelede büyük önem arz ediyor.

Pandeminin başlangıcından itibaren üretim tesislerini ve Ar-Ge Laboratuvarlarını sağlık otoritelerinin kullanımına açan Novo Nordisk, bu sorumluluk bilinciyle Covid-19 ile mücadelede desteğini sürdürüyor.

Novo Group, şirketlerinden gelen bağışlarla desteklenen çalışan fon programı aracılığıyla 3,5 milyon dolar toplayarak, düşük ve orta gelirli ülkelere aşı ve tıbbi ekipman teminine katkı sağlamak üzere UNICEF’e bağışladı. 800.000 kişiyi tam olarak aşılamak için yeterli olan bu miktar COVID-19’u önlemek, teşhis ve tedavi etmek amacıyla kullanılacak. Fon, ülkelerin sağlık sistemlerinin kapasitelerinin arttırılmasına başta kadınlar, çocuklar ve savunmasız gruplar olmak üzere salgının toplumlar üzerindeki sosyal etkisinin azaltılmasına yardımcı olacak. Böylelikle, tedavi için gereken ve hastalığı önleyen aşıların araştırma ve geliştirme sürecini de hızlandıracak.

Bu mücadelede fark yaratmamıza destek olan tüm meslektaşlarımıza yürekten teşekkür ederiz

Novo Nordisk Türkiye Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Dr. Burak Cem yaptığı açıklamada, “Novo Nordisk olarak insan hayatını iyileştirme misyonumuz doğrultusunda sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik bilinciyle faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Novo Nordisk olarak çalışan fon toplama programı ile bu mücadelede fark yaratmamıza destek olan tüm meslektaşlarımıza yürekten teşekkür ederiz” dedi.

Pandemi başladığından itibaren üretim tesislerini ve AR-GE laboratuvarlarını sağlık otoritelerinin kullanımına açan Novo Nordisk Vakfı ilk aşamada salgınla mücadele çalışmalarına 7 milyon dolardan fazla katkıda bulunmuştu. İkinci aşamada halihazırda özellikle çatışma bölgelerinde yaşayan diyabet hastalarının insüline erişimini sağlamak için iş birliğinde bulunduğu Kızılhaç, Unicef gibi uluslararası yardım kuruluşlarına ücretsiz insülin bağışlamıştı. Bu program ilaç bağışı, ilaçların ihtiyaç bölgelerine ücretsiz taşınması ve acil nakit bağışından oluşuyor ve toplamda 20 milyon DKK bütçeye ulaşmıştı.

Türkiye’de ise COVID-19 mücadelesi için 1 milyon TL kaynak ayıran Novo Nordisk Türkiye, gerek sektör derneği AIFD kanalıyla gerekse direkt olarak Sağlık Bakanlığı’na nakit bağışlar gerçekleştirdi. Ayrıca sağlık çalışanlarımızı desteklemek için maske, tulum, gözlük gibi koruma ekipmanları ve hastanelere teknik ekipman bağışları yaptı.

Yorum yaz