ETKİNLİKFARKINDALIKİLAÇ ENDÜSTRİSİ

“Team Novo Nordisk” Antalya Turu’nda!

“Misyonumuz, öncü tedavilerle hayatları değiştirmek ve iyileştirmek; bunun için de en değerli kaynağımız çalışanlarımız” açıklamasında bulunan Novo Nordisk Türkiye Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Dr. Burak Cem, konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Novo Nordisk olarak kendini toplumsal sağlığa adamış, dünyanın en büyük vakfı tarafından yönetilen global bir sağlık şirketiyiz. Bu adanmışlıkla ticari faaliyetlerimizin yanında hastalarımız, birlikte çalıştığımız sağlık personelleri ve yaşadığımız toplumu daha sürdürülebilir hale getirmek için “insan hayatlarını değiştirme” misyonu ile yola çıktık. Bunu yaparken önce kendi çalışma  arkadaşlarımızdan işe başladık ve şirket kültürümüzün en önemli unsurlarından olan şeffaf ve dürüst yaklaşımla çalışanlarımıza aile ortamında hissettikleri güven ortamını yaratmayı hedefledik; bir yandan da profesyonel ruh ve hırslı hedeflerimizle çalıştık. Bu yaptıklarımızın hem çalışanlarımızın gözünden olumlu değerlendirilmiş olması, hem de uluslararası bir kuruluş tarafından tescillenmiş olması bize gittiğimiz yolun doğru olduğunu gösterdi ve gururlandırdı.” 
Dünyanın farklı ülkelerinden Tip1 diyabetli sporcuların katılımıyla oluşan “Team Novo Nordisk”, diyabetli bireylere ilham kaynağı olmaya devam ediyor. Takım 2022 sezonunu 10 Şubat’ta, Türkiye’de Antalya Bisiklet Turu ile açıyor.

Dünyanın tümüyle diyabetlilerden oluşan ilk profesyonel bisiklet takımı Team Novo Nordisk, 2022 sezonuna Türkiye’de 10-13 Şubat tarihleri arasında düzenlenen Antalya Bisiklet Turu’yla başlıyor. Novo Nordisk bisiklet takımı, dünyanın her yerinde katıldığı profesyonel yarışlarda Tip 1 diyabetli bireyleri sporda olduğu gibi yaşamın her alanında aktif olmaya davet ediyor.

Merkezi ABD’de, Atlanta’da olan Team Novo Nordisk UCI ProSeries’de yarışan profesyonel takım, bu yıl 10’ncu sezonunu yaşıyor. Profesyonel erkek takımı 13 ülkeden, yaşamlarını Tip1 diyabetle başarıyla sürdüren 18 sporcudan oluşuyor. Takımda; Avustralya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Fransa, İngiltere (Man Adası), Macaristan, İrlanda, İtalya, Hollanda, Yeni Zelanda, İspanya ve ABD’den diyabetli sporcular yer alıyor.

Diyabetli bireylerin sporun her dalındaki başarılı girişimlerini destekliyoruz

Novo Nordisk Türkiye Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Dr. Burak Cem, şirket olarak misyonlarının, global iş birlikleri ve geleceğe yön veren yaklaşımla 21. yüzyılın en büyük sağlık sorunlarından biri olan diyabeti yenmek ve obeziteyi değiştirmek olduğunu söyledi. Yaklaşık 100 yıldır kendini diyabet alanında toplumsal sağlığa adamış ve dünyanın en büyük vakfı tarafından yönetilen bir firma olan Novo Nordisk’in, insan sağlığına kattığı faydayı tüm kazanımların önüne koymaktan gurur duyduğunu sözlerine ekledi. Tip 1 diyabetli bireylerin, doğru yönetimle hayatlarında hiçbir aktiviteden geri kalmalarına gerek kalmadan, herkes gibi sporcu olabileceklerine dikkat çeken Dr. Burak Cem, “Bu nedenle de özellikle diyabetli bireylerin, sporun her dalındaki başarılı girişimlerini ve yaşam kalitelerini artırmayı hedefleyen çeşitli projeleri destekleyerek fark yarattığımıza inanıyoruz. Spor da bizim için bu alanlardan en öncelikliler arasında yer alıyor” dedi.

Geçmiş yıllarda da Türkiye’de yarışlara katılmış olan Team Novo Nordisk’in menajeri Vassili Davidenko, “2022 sezonunun açılışı için Türkiye’ye gelmekten büyük heyecan duyuyoruz. Heyecanlı gençlerden oluşan güzel bir takımımız var. Bu aynı zamanda gelişim programımızı vurgulamanın ve nelerin mümkün olduğunu göstererek diyabette değişimi destekleme mesajımızı vermenin de en iyi yolu” dedi.

 

Yorum yaz