İLAÇ ENDÜSTRİSİÖDÜLLER

Janssen, üst üste 9 yıldır Fortune listesinde!

Hastaların sağlıklı yaşam hayallerini gerçekleştirmek için çeyrek asra yakın süredir geleceğe dönük çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Janssen Türkiye Genel Müdürü Demet Russ; “Janssen’de şizofreni hastalığıyla mücadelenin bizler için anlamı farklı çünkü Janssen, şizofreni tedavisinin seyrini değiştiren molekülü keşfeden bilim adamı Dr. Paul Janssen tarafından kuruldu. Türkiye’de ise 11 yıldır, hastalığın takibini kolaylaştıran, hastalar ve bakım verenleri için yaşamı iyileştiren ve tüm toplumda şizofreninin yanlış algısıyla mücadele eden projeler gerçekleştiriyoruz. Şimdiye dek tedavi ve iş birliklerimizle on binlerce hasta ve hasta yakınının hayatında fark yaratmanın gururuyla çalışmalarımız devam ediyor. Bugün ise ‘şizofreni hastalarının desteklendiğinde hayata karışabildiği’ mesajını öne çıkarmak hedefiyle Çizimlere Renk Vermiş Hayatlar projesini toplum ile buluşturmanın mutluluğu içerisindeyiz. Çizimlere Renk Vermiş Hayatlar projesinin, birçok hastaya, hasta yakınına ve sağlık ekosisteminde bizim gibi büyük bir tutkuyla çalışan paydaşlarımıza ilham vereceğine inanıyoruz.” açıklamalarında bulundu. 
Dünyanın en büyük sağlık şirketlerinden biri olan Johnson & Johnson’ın ilaç grubu Janssen, Fortune dergisinin geleneksel olarak açıkladığı ‘Dünyanın En Beğenilen Şirketleri’ Araştırmasında, bu sene de ilaç şirketleri sıralamasında 1. sırada yer aldı. Johnson & Johnson/Janssen bu sayede, listede dokuz yıl üst üste yer alma başarısı gösterdi.
Şirketin inovasyona ve yenilikçi fikirlere verdiği değer, hasta ve çözüm odaklı yaklaşımı global platformlarda liderliğini sürdürmesinin yanı sıra 2021 yılındaki başarılı finansal performansına da katkı sağladı. 

Johnson & Johnson/Janssen, FORTUNE dergisinin her sene açıkladığı Dünyanın En Beğenilen Şirketleri listesinde, 2022’de de ilaç kategorisinde 1. sırada yer alarak dokuz yıl üst üste sıralamadaki liderliğini korudu. Johnson & Johnson, sektörler arasında “En İyi 50 All-Star” sıralamasında 17. sıraya yerleşerek, listeye 20 yıl boyunca arka arkaya girme başarısına sahip oldu.

Geçtiğimiz günlerde duyurulan Fortune Dünyanın En Beğenilen Şirketleri 2022 listesi, katılımcıların kendi sektörlerindeki şirketleri aralarında İnsan Yönetimi, Kurumsal Varlıkların Kullanımı, Yönetim Kalitesi, Finansal İstikrar, Uzun Vadeli Yatırım Değeri, Küresel Rekabet Edebilirlik, Yenilikçilik, Sosyal Sorumluluk ve Ürünlerin/Hizmetlerin Kalitesi başlıklarının bulunduğu, itibarın dokuz temel niteliğine göre derecelendirmesi üzerine oluşuyor.

Böyle bir başarı tesadüf değil

Şirketin sürdürülebilir başarısına dikkat çeken Janssen Türkiye Genel Müdürü Demet Russ; “Johnson & Johnson ve Janssen’de; değerlerimiz, bilime dayalı vizyonumuz ve hasta odaklı yaklaşımımız sayesinde yeni başarıları kutlamaktan gurur duyuyoruz. Bu başarı, daha iyisini yapmak için var gücüyle çalışan yetenekli insan kaynağımızın; yaşattığımız inovasyon, bilim ve kurum kültürünün bir eseri. Değerlendirme kriterlerinin, kurumsal değerlerimizi tanımlayan rehberimiz Andımız’la (Credo) örtüşmesi bizim için ayrı bir mutluluk kaynağı. Fortune Dünyanın En Beğenilen Şirketleri Listesi gibi prestijli platformlarda bu başarıyı yıllar boyu devam ettirmek bir tesadüf değil ve doğru yolda ilerlediğimizin kanıtı” açıklamalarında bulundu.

Johnson & Johnson’ın yenilikçi yaklaşımı finansal performansına katkı sağlıyor

2021 son çeyrek ve tüm yıl finansal sonuçlarını açıklayan Johnson & Johnson; ilaç şirketi Janssen, Tüketici Sağlığı ve Medikal Cihazlar gruplarıyla, hastalara, tüketicilere ve sağlık hizmeti sağlayıcılarına yenilikçi çözümlerle ulaşmaya devam ediyor. 2021 son çeyrek satışları 24,8 milyar doları, tüm yıl satışları ise 93,8 milyar doları yakalayan Johnson & Johnson’ın finansal sonuçları, şirket tarafından 2022 ve sonrası için başarılı bir performans öngörüsü olarak tanımlanıyor. Şirket tarafından yapılan açıklamada büyümenin, tüm segmentlerde global olarak inovatif bakış açısını sürdürmek, rekabet gücünü koruyarak milyonlarca insanın iyi ve sağlıklı bir yaşam sürmesine destek olan çözümler sunmak ve global çapta nitelikli liderlerle çalışmakla sağlandığı belirtildi.

Yorum yaz