İŞ DÜNYASIKİŞİSEL GELİŞİMMESLEKİ GELİŞİMTEKNOLOJİ

IT Governance Türkiye, teknoloji yönetişimi alanında büyüyor!

Teknoloji yönetişimi alanında kapsayıcı bir yapı üzere kurulan IT Governance Türkiye iki yılını geride bıraktı.
IT Governance Türkiye Kurucusu Cantekin Ertekin, organizasyonun kuruluş amacını ve hedeflerini  anlattı.

Teknoloji yönetişimi alanında kapsayıcı bir yapı üzere kurulan IT Governance Türkiye iki yılını geride bıraktı. Organizasyonun kurucusu olarak görev yapan Cantekin Ertekin, bu süreçte alınan yolu ve gelecek planlarını detaylandırdı.

Motivasyonumuzu tükenmeyen kaynaklardan alıyoruz.

IT Governance Türkiye Kurucusu Cantekin Ertekin; “IT Governance Türkiye olarak, “Öğren, Geliştir, Paylaş” felsefesi ile bilgiyi satılabilir değil paylaşılabilir kılmak için yola çıktık. Günümüz yıkıcı inovasyon çağında sürekli öğreniyoruz, öğrendiklerimizi yorumlarımızla, sentezlerimizle geliştiriyoruz, geliştirdiklerimizi de paylaşıyoruz; paylaştıkça da geribildirimlerle tekrar öğreniyoruz, bu hiçbir zaman bitmeyen bir döngü bizim için. Yani motivasyonumuzu tükenmeyen kaynaklardan alıyoruz.”

Ertekin şöyle devam etti: “Gönüllü olarak teknoloji odaklı içerikler üretiyor, yol haritaları ve çeşitli el kitapları  yayınlıyoruz. Birçok projeye de mentörlük desteği sağlıyoruz. Kendi içimizde uzmanlık alanlarımıza göre yer aldığımız, akademi grubumuz, mentörlük grubumuz, çeviri grubumuz, yazılım geliştirme gibi alt gruplarımız var, ayrıca güçlü bir öğrenci ağımız mevcut, birçok üniversite ile işbirliği içerisindeyiz, öğrencilerin kendi ilgi alanlarına göre çeşitli projeler üretebildiği platformlarımız mevcut, geliştirilen her proje için sektör profesyoneli gönüllü mentörlerimiz da bulunuyor.”

Verimli bir yılı geride bıraktık

2021 yılını da değerlendiren Cantekin Ertekin; “2021 yılı kurulduğumuz 2020 yılına göre daha çok çalışıp daha çok ürettiğimiz bir yıl oldu. İmkan bulabildiğimiz kadarı ile fiziksel etkinliklere de yer verdiğimiz verimli bir yıl geçirdik. Bir çok değer üretmek isteyen gönüllü ile yollarımız kesişti. Ailemiz her geçen daha da büyüyor ve bu bizi daha çok heyecanlandırıyor” açıklamasında bulundu ve gelişmeler hakkında şunları söyledi: “Güzel gelişmelerden birkaçından bahsedecek olursak; geçen yıl yayınladığımız “Teknoloji Trendleri ve Yönetişimi” El kitabımızı global paydaşlarımız için İngilizce’ye çevirdik ve ücretsiz olarak websitemizde yayınladık. Ülkemizin dijital istihdamına katkı amacı ile 200’ü aşkın yeni mezun ve son sınıf üniversite öğrencilerine yönelik hazırladığımız “IT Governance Turkey Teknoloji Kampı”nı gerçekleştirdik, konusunda uzman 28 eğitmen ile 28 farklı disiplinde toplamda 110 saatliklik bir eğitimi ücretsiz olarak sunduk. Üniversitelerde IT Governance Türkiye Öğrenci Kulüpleri kurmaya başladık. Öğrenci platformumuzdan çıkan bir girişim ilk yatırımını almayı başardı. Bizim için 2021 çok heyecan verici idi.”

2022 Yılı, Metaverse gibi konularda nitelikli içerik üretme yılı

2022 Yılı için hedeflerle ilgili de konuşan IT Governance Türkiye Kurucusu Cantekin Ertekin; “2022 yılında daha fazla ve düzenli içerik üretmek istiyoruz, bunun için gönüllü bir dijital içerik ekibi kurduk. İşin sırrının sürdürülebilirlik olduğuna inanlardanız, ürettiğimiz değerin artışından önce sürdürülebilir olmasını önemsiyoruz. Özellikle Metaverse, Web 3.0, Blockchain gibi konularda nitelikli içerikler üretmeyi planlıyoruz” açıklamasında bulundu ve sözlerini şöyle bitirdi: “Öncelikle sıkça tekrarı için talep aldığımız Teknoloji Kampı’mızı organize etmeyi planlıyoruz, şu an teknoloji trendleri ve güncel bilgilerin yer alacağı kendi uygulamamızı canlıya almaya çalışıyoruz. Sektörel ve akademik işbirlikleri bizler için daha da önemli olmaya başladı, 2022’de bu işbirliklerinin sayısını arttırmaya odaklandık.”

Yorum yaz