İLAÇ ENDÜSTRİSİSOSYAL SORUMLULUKTOPLUM SAĞLIĞI

Menarini, İstanbul’daki üretim tesisi ile “Sıfır Atık” belgesine hak kazandı!

İtalya’nın en büyük ilaç şirketi Menarini, META Bölgesindeki büyüme stratejisini desteklemeye ve operasyonel etkinliğini güçlendirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Menarini İstanbul Fabrika Direktörü Yılmaz Mesut, mevcut görevinin yanı sıra META Bölgesi Üretim Bilimi & Teknolojileri Lideri görevini de üstlendi.
İtalya’nın en büyük ilaç şirketi Menarini’nin İstanbul’da bulunan üretim tesisi T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan “Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazandı. Menarini Türkiye, 22.000 m2 kapalı alana sahip üretim tesisinde gerçekleştirdiği uygulamalarla Sıfır Atık Yönetmeliği’nin ilgili tüm gerekliliklerini yerine getirerek T.C. ​​Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından belgelendirildi. Menarini İstanbul Fabrikası Direktörü Yılmaz Mesut konuyla ilgili yaptığı açıklamada; firmanın üretim tesisinde atık yönetimi konusunda iyileştirme çalışmalarına devam edeceğini belirterek, her sene verimlilik projeleri ile daha az enerji ve su kullanımını hedeflediklerini ve karbon salınımı ile atıkları en alt seviyeye indirmeyi amaçladıklarını aktardı.

İtalya’nın en büyük ilaç şirketi Menarini’nin yılda yaklaşık 100 milyon kutu ilaç üretimini gerçekleştirdiği İstanbul’daki üretim tesisi, T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan “Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazandı. Güncel regülasyonlar doğrultusunda düzenlenen ve yenilenen teknolojik ekipmanlarla kalite standartlarının en üst seviyede uygulandığı üretim tesisinde aynı zamanda atık oluşumunun önlenmesi ve azaltılmasına yönelik çalışmalar gerçekleştirildi.

Atık yönetimi kapsamında yürütülen iyileştirme faaliyetlerini daha da artırarak bu alanda yatırımlarına devam etmeyi hedeflediklerini belirten Menarini İstanbul Fabrikası Direktörü Yılmaz Mesut; üretim tesisinde kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşumunun önlenmesi ve azaltılması konusunda takip ettikleri prosedürlerin yanı sıra, çalışanlara yönelik bilinçlendirme ve farkındalık çalışmaları da yürüttüklerini kaydetti. Uzun yıllardır Türkiye’de sağlık alanında hizmet veren bir firma olarak topluma ve çevreye karşı sahip oldukları sorumluluğun farkında olduklarını belirten Mesut, Menarini olarak aldıkları “Sıfır Atık Belgesi”nin bundan sonraki çalışmaları için de çok değerli bir motivasyon kaynağı olacağını söyledi.

Yılmaz Mesut; “Sıfır Atık Belgesi temel, gümüş, altın ve platin olarak işletmelere 4 farklı seviyede verilmekte olup temel seviyeden en erken 12 ay sonra işletmeler diğer seviyelere geçiş yapabilmekte. Biz de Menarini’deki sürdürülebilirlik yaklaşımımız doğrultusunda adımlarımızı kararlılıkla atmaya devam edeceğiz, çünkü bu konuda en üst seviyeye ulaşmayı hedefliyoruz.” dedi.

Sürdürülebilirlik yaklaşımını tedarik zincirindeki tüm süreçlerinde uygulayan Menarini Türkiye, ÇEVKO (Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı) ile yaptığı iş birliğinin sonucunda çevresel sürdürülebilirliğe önemli ölçüde katkı sağladı. Menarini Türkiye bu yaklaşımı ile son 5 yılda, 70 bin adet ağacın kesilmesini önleyerek, 17 milyon kw/h elektrik enerjisi, 109 milyon metreküp su ve 10 bin litreden fazla fosil yakıt tasarrufu yapılmasını sağladı.

SIFIR ATIK PROJESİ

2017’de hayata geçirilen Sıfır Atık Projesi, sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıkları kontrol altına almayı, gelecek nesillere temiz bir Türkiye ile yaşanabilir dünya bırakma amacını taşıyor. T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen proje çerçevesinde Sıfır Atık Yönetmeliği kriterlerini sağlayan şirket ve kurumlara 5 yıl geçerliliği olan Sıfır Atık Belgesi veriliyor. Kuruluşlar bu belgenin alınmasından sonra takip eden 12 aylık süre içinde gümüş, altın ve platin sıfır atık belgesi için müracaat edebiliyor.

Yorum yaz