İLAÇ ENDÜSTRİSİÖDÜLLERTOPLUM SAĞLIĞI

Pfizer Türkiye, bilim sektöründe “Türkiye’nin En Mutlu İşyeri” seçildi!

Gençlerin kariyer platformu Youthall'un düzenlediği Youth Awards'ta en iyi şirketlerin ve işveren markası çalışmalarının belirlendiği oylama süreci sonuçlandı. Bilim kazanacak anlayışıyla çalışan biyofarma şirketi Pfizer Türkiye, "Gençler Tarafından En Çok Çalışılmak İstenen Sağlık Şirketi" kategorisinde birincilik ödülünün sahibi oldu.
Happy Place to Work Araştırma Eğitim Danışmanlık ve Capital Dergisi’nin ortaklaşa düzenlediği “Türkiye’nin En Mutlu İşyerleri Araştırması”nın sonuçları açıklandı. 214 şirketin katıldığı ve bu şirketlerin çalışanlarına 14 sorudan oluşan esenlik anketinin gönderildiği araştırmada 70 ve üzeri puan alan 81 şirket listeye aday oldu. Aday şirketlerin insan kaynakları uygulamaları bağımsız bir kurul tarafından incelendi. Yapılan tüm bu değerlendirmeler sonucunda “Yaşamlara dokunmak için burada sınır yok” mottosu etrafında büyük bir emekle ördüğü işveren markasıyla çalışmalarını sürdüren Pfizer Türkiye, “Bilim” sektöründe “Türkiye’nin En Mutlu İşyeri” seçilerek birinciliğe layık görüldü.

Pfizer Türkiye İK Direktörü Seda Tamur Oğralı bu başarıyla ilgili şunları söyledi: “Hastaların hayatını değiştiren çığır açan yenilikler amacımız doğrultusunda çalışmaya; bilimi ve global kaynaklarımızı, insanlara yaşamlarını uzatan ve anlamlı biçimde iyileştiren tedaviler sunmak için kullanmaya devam ediyoruz. Çalışanlarımız, Pfizer dünyasının “keyifli ve esnek çalışma ortamı”nda “yaşam için çalışmanın mutluluğunu” tadıyor ve “fırsatlarla dolu bir kariyer” yoluna sahip oluyor. Çeşitlilikle zengin, kapsayıcılıkla bütün anlayışımız kapsamında şirketimizde cinsiyet, jenerasyon ve engellilik çeşitliliği, cinsel yönelim, kapsayıcı kültür ve iş-yaşam entegrasyonunu geliştirmek üzere Mozaik inisiyatifini de hayata geçirdik. Cinsiyet ayrımı yapmadan tüm partnerlerin de özel sağlık sigortası kapsamına alınması gibi çok yenilikçi çalışmalara imza atmanın yanı sıra esnek çalışma ve “Lider Okulu” konumlanmamızla sadece sektöre değil, tüm İK dünyasına örnek olacak projeler geliştirip uyguluyoruz. Bu başarıyı çalışanlarımız sayesinde elde etmemizin, bilimi temsil eden bir şirket olarak bilim sektöründe değerlendirmeye alınmamızın da haklı gururunu yaşıyoruz. Mutluluk, Pfizer’in temel değerlerinden biri, tüm çalışanlarımızla birlikte mutlu bir aileyi oluşturuyoruz.”

Yorum yaz