İLAÇ ENDÜSTRİSİ

Okan Güner, Boehringer Ingelheim Türkiye Genel Müdürü ve İnsan Sağlığı İş Birimi Direktörü oldu!

İnsan ve hayvan sağlığını geliştirme hedefiyle faaliyetlerini sürdüren araştırma ve geliştirme odaklı ilaç şirketi Boehringer Ingelheim’ın Türkiye’deki liderlik bayrağını ilaç sektörünün deneyimli ismi Okan Güner devraldı.
Boehringer Ingelheim Türkiye üst yönetiminde bayrak değişimi yaşandı; ilaç sektörünün deneyimli liderlerinden Okan Güner, Boehringer Ingelheim Türkiye Genel Müdürü ve İnsan Sağlığı İş Birimi Direktörü olarak şirketin liderliğini devraldı.

İnsan ve hayvan sağlığını geliştirme hedefiyle faaliyetlerini sürdüren araştırma ve geliştirme odaklı ilaç şirketi Boehringer Ingelheim’ın Türkiye’deki liderlik bayrağını ilaç sektörünün deneyimli ismi Okan Güner devraldı.

Sektördeki 20 yıllık deneyimi süresince Türkiye’nin yanı sıra, Rusya ve Avrupa da dahil olmak üzere pek çok farklı pazarda liderlik görevleri üstlenen Okan Güner, yeni görevine Nisan 2022 itibarıyla başladı. Güner, Türkiye Genel Müdürü ve İnsan Sağlığı İş Birimi Direktörü olarak, Türkiye organizasyonunun bölgedeki güçlü konumunu devam ettirecek stratejilerin geliştirilmesinden de sorumlu olacak.

Okan Güner hakkında

Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Okan Güner, Borusan Makine’de iş hayatına başladı. Pennsylvania State Üniversitesi’ndeki işletme yüksek lisansının ardından Pfizer Türkiye’ye ticari ödemeler sorumlusu olarak katılan Güner, 20 yıla yakın bir süre boyunca finanstan pazarlamaya şirketin farklı birimlerinde tecrübeler edindikten sonra Pfizer Upjohn Divizyonu Avrupa Birleşik Pazarlar (İsviçre, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Romanya ve Slovakya) Bölge Liderliğini üstlendi ve sonrasında Pfizer Upjohn Divizyonu Türkiye ve Rusya Genel Müdürü olarak finansal ve operasyonel performansına liderlik etti. Okan Güner, Boehringer Ingelheim Türkiye organizasyonuna katılmadan önce son olarak Mylan ve Pfizer Upjohn Divizyonu’nun birleşmesi ile kurulan sağlık şirketi Viatris’in Türkiye Ülke Müdürlüğü görevini yürüttü. Güner, meslek hayatı boyunca performansta mükemmellik, lokalizasyon girişimlerine öncülük etme, ruhsatlandırma alanındaki kompleks süreçlere yön verme, başarılı iş modellerinin kurulması ve yetenek gelişimi konularında da başarılı çalışmalara imza atmıştır.

Yorum yaz